Zonguldak

Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Tonbul:

13:51 06 Şubat 2016
Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Tonbul:

Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, insan hakları ve özgürlüklere saygılı anayasa hazırlanması gerektiğini belirterek, "Yeni anayasayı sadece hükümet ve yönetim sistemine indirgersek bu işin içinden çıkamayız" dedi.

Tonbul, sendikanın Zonguldak şubesinin istişare toplantısında yaptığı konuşmada, yeni bir anayasadan yana olduklarını söyledi.

"Yeni anayasayı sadece bir hükümet ve yönetim sistemine indirgersek bu işin içinden çıkamayız" ifadesini kullanan Tonbul, herkesin benimseyeceği, sivil ve özgürlükçü bir anayasa hazırlanması gerektiğini vurguladı.

Tonbul, "İnsanımızdan korkmayan bir anayasa olmalıdır. Devletimizi kutsayan değil, insanı kutsayan bir anayasa olması lazım. Devletimizi kutsayan anayasa yaparsak, insanımızdan korkar, tedirgin olur ve baskı kuran bir yapı oluşturur. O da yeni patlamalara sebep olur. Yeni anayasada yapılacak en önemli şey, insan hakları ve özgürlüklere saygılı anayasa olmalı" diye konuştu.

Suriye ve Irak'taki krize değinen Tonbul, bu nedenle Türkiye'ye yaklaşık 2 milyon 700 bin kişinin sığındığına işaret etti.

Sığınmacı sayısının her gün arttığını dile getiren Tonbul, şunları kaydetti:

"Özellikle Hatay bölgemize Bayırbucak Türkmenlerinin de sığınması söz konusu. Dünya, üç maymunu oynuyor. Türkiye bu insanlara kucak açıyor. Medineliler nasıl Mekke'den gelen muhacirlere evlerini açtıysa, ülkemizdeki insanlar da oradan gelenlere evlerini açarak, yiyeceklerini paylaşıyor. Türkiye sığınılacak bir gemidir. Ülkemiz her unsura kapısını açarak misafir etmeyi sürdürüyor."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.