Zonguldak

Trafik kazalarını protesto eylemi

19:50 14 Şubat 2016
Trafik kazalarını protesto eylemi

Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde bir grup vatandaş, bariyer olmaması nedeniyle trafik kazalarının arttığını öne sürdükleri karayolunu bir süre trafiğe kapattı.

Türkali köyü Sivrikaya mevkisinde, 10 Şubat'ta bir otomobilin yaklaşık 200 metrelik şarampole devrilmesi sonucu meydana gelen ölümlü trafik kazasını protesto etmek isteyen bir grup, kazanın olduğu bölgede bir araya geldi.

Burada Türk bayrağı ve "Karayolu değil, ölüm yolu", "Kader değil cinayet", "Ölmek istemiyoruz, yetim kaldık" dövizleri açan gruptakiler, kazada hayatını kaybeden Sercan Ersöz ile Murat Yeniay için saygı duruşunda bulundu.

Göbü köyü muhtarı Musa Güçlücan, gazetecilere yaptığı açıklamada, yola bariyer yapılmasını istediklerini belirterek, "Bu kadar canlar gitmesin. Her ay burada kaza oluyor. Araçlar denize uçuyor. Düz yerlere bariyer yapılıyor da buraya neden yapılmıyor? Biz insanlar ölmesin diye bu kadar uğraşıyoruz. Seçtiğimiz milletvekilleri Ankara'da oturmak için mi seçiyoruz? Anlamıyoruz ki. Sesimize kulak verilmezse bütün halk buraya toplanacaktır" diye konuştu.

Türkiye Kızılay Derneği Çatalağzı Şube Başkanı Nevzat Ay ise aynı yerde çok sayıda kazanın meydana geldiğini, bu tür kazaların bir daha tekrarlanmamasını istediklerini ve yetkililerin önlemleri alması gerektiğini söyledi.

Çatalağzı Çevre Koruma Derneği Başkanı Kadir Orhan da emniyet tedbirlerinin alınması için sessiz bir tepkinin olduğunu ifade ederek, yetkililerin uyarıları dikkate almalarını istediklerini dile getirdi.

Grup, daha sonra dövizleri kazanın olduğu yere bırakarak eyleme son verdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.