Zonguldak

Çaycuma’da kutlu doğum haftası hazırlıkları

17:12 01 Nisan 2016
Çaycuma’da kutlu doğum haftası hazırlıkları

Çaycuma Müftülüğünce "Kutlu Doğum" haftası kapsamında etkinlik düzenleneceği bildirildi.

Çaycuma Müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu, hafta çerçevesinde yapılaması planlanan faaliyetler hakkında düzenlenen toplantıda 15 gün süreceğini ve temasının da "Gelin Birlik Olalım" sloganı olduğunu söyledi.

Etkinliklerin sadece camilerde kutlanmadığını belirten Arcaklıoğlu, "Halkla iç içe bir program hazırlayacağız. Bu yıl düzenleyeceğimiz etkinliklerimiz halkımıza son derece faydalı olacak. Kutlu Doğum sadece camilerde kutlanan değil hakla iç içe olunması gereken bir programdır" ifadelerini kullandı.

Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli de geçen yıllarda yapılan Kutlu Doğum haftası etkinliklerine Çaycuma’da binlerce kişinin katıldığını dile getirerek, "Güzel günleri yaşamaya az kaldı. Bu güzel günün müjdesini vermek için bir araya geldik. Görev yaptığım 8-9 ilçe arasında ne mutlu ki Çaycuma, Kutlu Doğum haftasının binlerce kişi ile kutlandığı bir ilçedir. Peygamber sadece bizim şahsi peygamberimiz değil, dünyaya gönderilmiş son peygamberdir. Ama biz ne kadar hakkını vererek onu anlatıp, onun gösterdiği yolda ilerleyebileceğiz. Bu aslında bizim çabamıza ve toplumda gösterdiğimiz örneğe bağlı. Bu seneki temamız çok güzel bir konu. 'Gelin Birlik Olalım'. Belki de bu sene en çok ihtiyacımız olan bir tema. Bizler farklılıklarımızdan dolayı birbirlerimizle kavga ediyor hale gelebiliyoruz. İnşallah bu sene bu temayı başta kendi hayatımızda sonra ülkemizde sonra toplumumuzun hayatında bunu yaşatabilirsek peygamber efendimizin örnekleri ruhumuza işleyebilir" şeklinde konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.