Zonguldak

Camideki kamu cezası hayata bakışını değiştirdi

11:31 09 Nisan 2016
Camideki kamu cezası hayata bakışını değiştirdi

FERDİ AKILLI/GÖKHAN YILMAZ - Zonguldak'ta, şantaj nedeniyle verilen 15 bin lira adli para cezasını maddi imkansızlıklardan dolayı ödeyemeyen ve 17 ay kamu hizmetinde çalışmasına hükmedilen Cihan Kazan'ın hayatı, bir süre önce camide görevlendirilmesiyle değişti.

İzmir'de bir arkadaşına şantaj yaptığı iddiasıyla yargılandığı davada, adli kontrol şartıyla serbest kalan Kazan (55), verilen adli para cezasını ödeyemeyince ilgili mahkemece sunulan kamu hizmetinde çalışma seçeneğini kabul etti.

Kazan, bunun üzerine yaklaşık bir ay önce haftanın 5 günü dörder saat bir caminin temizlik işlerini yapmaya başladı.

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürlüğünce hakkında verilen tedbire uyup uymadığı takip edilen Kazan, 17 ay kamu hizmetinde çalışarak cezasını tamamlayacak.

Kazan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2009'da gittiği İzmir'de bir tanıdığına şantaj yaptığı iddiasıyla hakkında dava açıldığını söyledi.

Dava sonucunda 15 bin lira adli para cezasına çarptırıldığını belirten Kazan, "İtirazlar sonucu para cezası takside bağlandı. İlk taksitini ödedim ancak diğer taksitlerini ödeyemedim. Bunun üzerine ilgili mahkemece cezamı, kamu hizmetinde çalışarak çekmem seçeneği sunuldu. Kabul edince de cami temizliğinde görevlendirildim. Haftada 5 gün 4 saat camide temizlik yapıyorum. Böylece ailem, çocuklarım ve hasta annemle ilgilenebiliyorum." diye konuştu.

- "Ceza hayatımı değiştirdi"

Kazan, camide görevlendirilmesiyle manevi yönden farklı bir yaşama başladığına dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Cezamı camide çekmeye başlayınca ilk hafta cuma namazı kıldım. Daha sonra vakit namazlarını kılmaya başladım. Bu ceza hayatımı değiştirdi. Cami cemaatiyle diyaloglarım arttı, tamamen farklı bir çevreye sahip oldum. Cezayı veren ve cami temizleme seçeneğini sunanlardan Allah razı olsun. Onların sayesinde ibadete yöneldim. Yaşadığım kötü olay hayırlı bir duruma vesile oldu. Cezam benim için manevi açıdan güzel bir kazanç sağladı."

- "Başka kazanımlar da elde etmesini sağlayacağız"

Cami imamı Yunus Karaahmetoğlu da Kazan'ın camilerinin temizliğini yaparak cemaate yardım ettiğini anlattı.

Kamu hizmetine başlayan Kazan'ın bir süre sonra cami cemaatiyle sıcak ilişki içine girdiğini dile getiren Karaahmetoğlu, "Böyle olunca camimizi sevdi. Kazan, cami sevgisi başlayınca namaza başladı. Kendisine Kur'an-ı Kerim okumayı öğreteceğiz ve başka kazanımlar da elde etmesini sağlayacağız. Kendisi de bizler de bu durumdan memnunuz." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.