Zonguldak

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Karaduman:

17:04 17 Nisan 2016
AK Parti Merkez İlçe Başkanı Karaduman:

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, kentsel dönüşümün sağlıklı ve amacına uygun kapsamda sağlanabilmesi için yerel yönetimlere önemli görevler düştüğünü bildirdi.

Karaduman, yaptığı yazılı açıklamada, Zonguldak'ın da kentsel dönüşüm fırsatlarından yeterince yararlanması, vatandaşların daha iyi şartlarda yaşayabilmesi için çağrı ve çabalarının sürdüğünü belirtti.

Kentsel dönüşümde ilgili kanunla yerel yönetimlere düşen sorumluluk olduğuna dikkati çeken Karaduman, şunları kaydetti:

"Bu nedenle 5393 Sayılı Belediye Kanununun 73 maddesinin temel amacı açıktır. Buna göre, belediye, kentin gelişimine uygun olarak eskiyen kent kısımlarını yeniden inşa ve restore etmek, konut alanları, sanayi ve ticaret alanları, teknoloji parkları ve sosyal donatılar oluşturmak, deprem riskine karşı tedbirler almak veya kentin tarihi ve kültürel dokusunu korumak amacıyla kentsel dönüşüm ve gelişim projeleri uygulayabilir. Kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanlarında yıkılarak yeniden yapılacak münferit yapılarda ilgili resim ve harçların dörtte biri alınır. Proje alanlarında bulunan yapıların boşaltılması, yıkımı ve kamulaştırılmasında anlaşma yolu esastır, denilmektedir. Bu madde belediyemizin çoktan üstlenmesi gereken sorumluluğu açıkça ortaya koymaktadır."

Zonguldak'ın daha yaşanılabilir hale gelmesi gerekse modern şehirleşmenin önünün açılabilmesi için bu kanundan faydalanmanın gerekli olduğuna dikkat çeken Karaduman, kentsel dönüşümün sağlıklı ve amacına uygun kapsamda sağlanabilmesi için yerel yönetimlere önemli görevler düştüğünü bildirdi.

Kentsel dönüşüm kapsamında yapılacak çalışmalarının olduğunu ifade eden Karaduman, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Yakın zamanda başlayacak parsel çalışmalarından sonra vatandaşlar hazine arazisi üzerindeki arsalarına tapu alacak. Bizler pek çok kentinde hızla hayata geçen kentsel dönüşüm projelerinin Zonguldak'ta da hayata geçirilmesi ve hemşehrilerimizin bu fırsattan mahrum bırakılmaması için gerekli tüm siyasi destekleri vermekle birlikte, çağrılarımızı yineliyoruz. Zonguldak Belediyesi önderliğinde artık kentsel dönüşüm çalışmaları başlatılarak değişim ve dönüşümün yapılması milletimizin lehine olacak. Kentsel dönüşümden hem Zonguldak hem de milletimiz kazanacak."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.