Zonguldak

Ereğli'de, "Gezen Kitaplar, Okuyan Nesiller" projesi

17:37 28 Nisan 2016
Ereğli'de, "Gezen Kitaplar, Okuyan Nesiller" projesi

Ereğli Kepez İlkokulu öğretmen ve öğrencilerince hazırlanan, "Gezen Kitaplar, Okuyan Nesiller" projesi kapsamında ilçedeki bir alışveriş merkezinde kitap okuma alanı oluşturuldu.

Müftü Mahallesi'nde bulunan bir alışveriş merkezinde projenin tanıtımı için gerçekleştirilen törende konuşan Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Azar, projenin hayata geçmesini sağlayan Kepez İlkokulu öğretmen ve öğrencilerine duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti.

Üniversitenin sosyal sorumluluk projelerine büyük önem verdiğini belirten Dekan Azar, "Eğitimciler olarak bu konuda toplumda sorumluluk duygusunun oluşması, toplumda bir farkındalık bilincinin kazandırılması amacıyla bu tür etkinliklere öncülük etmek zorundayız." diye konuştu.

Proje sorumlusu Kepez İlkokulu Sınıf Öğretmeni Sibel Çakcak ise, proje kapsamında çocukların okudukları kitapları, alışveriş merkezinde oluşturulacak stant ve okuma yerlerine bırakarak başkalarının okumasını sağlamak istediklerini söyledi.

Çakacak, "Projeye başlamadan önce bir araştırma yaparak, çocuklara 'niye okumuyorsunuz?' dedik. Bazısı, 'maddi yetersizliğim var', bazısı da 'ben doğru düzgün okuyacak yer bulamıyorum' dedi. Biz de, projemizle bu engelleri kaldırmayı düşündük." dedi.

Öğrenciler," önceden okudukları kitapları diğer çocukların da alıp okuyabilmesi için alışveriş merkezinde oluşturulan okuma alanına bıraktı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.