Zonguldak

Zonguldak'taki cinayet

22:50 28 Nisan 2016
Zonguldak'taki cinayet

Zonguldak'ta, yalnız yaşadığı evinde 24 Şubat'ta bıçaklanarak öldürülen 22 yaşındaki Necla Sağlam'ın annesi Serpil Gökyer, polis ekiplerinden kızının dairesinin anahtarını teslim alarak eşyalarını Isparta'ya gönderdi.

Meşrutiyet Mahallesi Bağlık Caddesi'nde yaşayan Sağlam'ın, evinde bıçaklanarak öldürülmüş bulunmasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında anne Gökyer ve yakınları Zonguldak'a gelerek, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğünden genç kızın evinin anahtarını teslim aldı.

Serpil Gökyer ve yakınları, Sağlam'ın evindeki eşyaları, bir nakliye aracına yükleyerek Isparta'ya gönderdi.

Gökyer, gazetecilere yaptığı açıklamada, evladının dürüst ve terbiyeli bir kız olduğunu söyledi.

Kızının kimseye karışmadığını anlatan Gökyer, "Benim kızımın suçu ve günahı yoktu. Biz çocuklarımızı hiç dışarı gönderemeyecek miyiz? Çocuklarımızı ne zorluklarla büyütüp bugünlere getiriyoruz. Bu katiller böyle yapsın diye mi büyütüyoruz? Bunların birkaçını idam ederlerse bir daha kimse yapamaz. Kaç tane genç kızımız, çocuğumuz, kadınımız öldü. Benim kızımdan ne istediler?" şeklinde konuştu.

Kızının yetiştirme yurdunda büyüdüğünü ifade eden Serpil Gökyer, "Ben çocuklarımı asgari ücretle okuttum. Liseye geldiğinde babası onu okuldan alarak çalıştırmak istedi ve darbetti. Devlet de kızımı elimizden aldı. Kızım daha sonra üniversiteyi bitirmesinin ardından Türkiye Taşkömürü Kurumuna (TTK) memur olarak atandı. Eline ekmeğini aldı diye sevindim, kimseye muhtaç olmayacaktı. Kızımı pislikler de burada buldu. Biz evimize ihtiyacımız olduğunda bir tamirci, tesisatçı ve kimseyi alamayacak mıyız? Biz kime güveneceğiz?" diye konuştu.

- Olay

Necla Sağlam, 24 Şubat'ta evinde bıçaklanarak öldürülmüş, cinayetle ilgili Sağlam'ın erkek arkadaşı olduğu ileri sürülen S.Ç, mesai arkadaşı K.Y. ile erkek arkadaşı olduğu iddia edilen H.T. gözaltına alınmıştı. Adliyeye sevk edilen 3 kişi, yurt dışına çıkış yasağı konularak salıverilmişti.

Cinayeti işlediği iddiasıyla gözaltına alınan Tolga Kudu, mahkemece "kuvvetli suç şüphesiyle" tutuklanmış, zanlıdan alınan DNA örnekleri, Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Polis Laboratuvarları Dairesi Başkanlığına gönderilmişti. DNA incelemesinde, Kudu'dan alınan kan örneği, maktulun tırnak arasında kalan deri örnekleriyle uyuşmuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.