Zonguldak

Avrupa Zonguldaklılar Derneğinden havalimanı açıklaması

16:17 29 Nisan 2016
Avrupa Zonguldaklılar Derneğinden havalimanı açıklaması

Avrupa Zonguldaklılar Derneği Başkanı Mehmet Karakulak, Zonguldak Havalimanı'nın iç hat seferlerine açılacak olmasının yurt dışında yaşayan on binlerce gurbetçiyi yakından ilgilendirdiğini söyledi.

Karakulak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın Karabük ve Zonguldak ziyaretlerinde Zonguldak Havalimanı'nın iç hat seferlerine başlayacağı müjdesini vermesinden büyük mutluluk duyduklarını belirtti.

Bölge halkının yanı sıra yurt dışında yaşayan yaklaşık 700 bin Zonguldak, Karabük ve Bartınlı gurbetçinin ulaşımdaki engelinin ortadan kalkacağını anlatan Karakulak, şu ifadelere yer verdi:

"Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Binali Yıldırım başta olmak üzere Zonguldak Valisi Ali Kaban, AK Parti Zonguldak milletvekillerimize, emeği geçen katkı sağlayan herkese şükranlarımızı sunuyoruz. Avrupa Zonguldaklılar Derneği olarak bu sürecin içerisinde bizzat olduk. Hazırladığımız dosyaları Ankara'da ilgili noktalara ulaştırdık, destek istedik. İç hat seferlerinin başlayacak olmasıyla gurbetçilerimiz rahat bir nefes alacaktır."

Zonguldak Havalimanı'na Düsseldorf ve Dortmund kentlerinden 19 Mart tarihi itibarıyla yeniden başlayan uçuşların haftanın 4 günü gerçekleştirildiğini de anlatan Karakulak, "Kış ayında yolcu potansiyeli nedeniyle kaldırılan uçuşlar yaz aylarının gelmesiyle yeniden başladı. Haftanın 4 günü başlayan uçuşlar önümüzdeki günlerde 6'ya da çıkacaktır. Yoğun ilgi gören uçuşlarda bu yıl yaklaşık 40 bin yolcunun seyahat etmesi bekleniyor." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.