Zonguldak

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

15:45 01 Mayıs 2016
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

Zonguldak'ta, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, çeşitli sendikalara bağlı işçilerin yanı sıra sivil toplum örgütlerinin katılımıyla kutlandı.

Kutlama programı kapsamında Zonguldak Garı mevkisinde toplanan işçiler, sendika yöneticileri, bazı milletvekilleri, belediye başkanları ve sivil toplum örgütlerinin yer aldığı kortejle Madenci Anıtı'na kadar yürüdü.

Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü Erdoğan Kaymakçı, burada yaptığı konuşmada, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün Türkiye'nin her yerinde bayram şeklinde kutlandığını anımsattı.

- Zonguldak Kömürsporlu taraftardan tepki

Protokol konuşmalarının yapıldığı sırada Spor Toto 3. Lig 1. Grup'ta mücadele eden ve play-off maçları oynama hakkı kazanan Zonguldak Kömürsporlu bir taraftar, takımlarına sahip çıkılmadığını öne sürerek konuşmacıları protesto etti.

Taraftara, alanda bulunan işçiler ve polis ekipleri müdahale etti. Bu sırada diğer taraftarlar da kürsünün önüne gelerek protestolarına devam etti. Alanda bulunan işçilerin ve polis ekiplerinin sakinleştirdiği taraftarlar, daha sonra alandan ayrıldı.

Kentteki kutlamalar kapsamında yaklaşık binin üzerinde polis görev yaptı. Miting alanının yanı sıra çevredeki binaların çatılarında da polis ekipleri güvenlik önlemleri aldı.

Yürüyüşe katılan madenciler, baretleri ve taşıdıkları Türk bayrağıyla ilgi odağı oldu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.