Zonguldak

Hayırseverin yaptırdığı okulun ertelenen açılış töreni yapıldı

14:23 03 Mayıs 2016
Hayırseverin yaptırdığı okulun ertelenen açılış töreni yapıldı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde hayırsever iş adamı tarafından yaptırılan 18 derslikli Bölücek Kadir-Nevişet Kameroğlu İlkokul-Ortaokulunun, lojmanın kalorifer kazanının patlaması nedeniyle ertelenen açılış töreni yapıldı.

Bölücek Mahallesi'nde ikinci yarıyılda hizmete alınan ve 78 öğrencinin eğitim-öğretim gördüğü okulun, 10 Nisan'da meydana gelen patlama nedeniyle gerçekleştirilemeyen resmi açılışı dolayısıyla tören düzenlendi.

Hayırsever iş adamı 81 yaşındaki Kadir Kameroğlu, yaptığı konuşmada, okuyamamanın acısını okul yaptırarak giderdiğini söyledi.

Denizli'nin Çivril ilçesinde doğduğunu ve 50 yıl önce Ereğli'ye geldiğini anlatan Kameroğlu, "Doğduğum yere 10 okul yaptırdım. Bu yaptığım hizmetleri hiçbir suretle ödediğim vergiden de düşmedim" dedi.

- "Maddi durumu iyi olanlar okul yaptırsın"

Kameroğlu, uzun yıllar ticari hayatını sürdürdüğü Ereğli'ye vefa borcunu ödemek istediğini belirterek, şöyle konuştu:

"Mali durumu iyi olanlar lütfen okul yapalım. Bu memleket doğusu ile batısı ile bizim. Biz kardeşiz, dövüşmeye gelmedik, birbirimizi kucaklamaya geldik. İmkanlarım oldukça ölesiye kadar kendimi şartlandırdım, okul yaptıracağım. Mali durumu iyi olanlar gelin birlik olalım, dirlik olalım bu zincirin halkalarını çoğaltalım."

Zonguldak Valisi Ali Kaban da eğitime katkılarından ötürü hayırsever iş adamına teşekkür ederek plaket takdim etti.

Kesilen kurdelenin ardından okul, protokol üyeleri tarafından gezildi.

Törene, Ereğli Kaymakam Vekili Altuğ Çağlar, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ve çok sayıda davetli katıldı.

Okulun yanında yer alan iki katlı lojmanın alt katındaki kalorifer kazanı 10 Nisan'da patlamış, binada kısmi hasar oluşmuştu. Okulun yakınındaki 2 apartman inşaatı ve park halindeki 1 araç da patlamadan zarar görmüştü.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.