Zonguldak

Terörle mücadele kahramanlarından şehitler anısına çeşme

12:26 14 Mayıs 2016
Terörle mücadele kahramanlarından şehitler anısına çeşme

MUSTAFA KEMAL BEKTAŞ - Şırnak Uludere'deki 3. Hudut Özel Harekat Komando Taburunda görevli askerler, Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Dağlıca köyüne "Şehitler Çeşmesi, Hudut Özel Harekat" ismini verdikleri çeşme yaptırdı.

Taburda görevli uzman çavuş İsmail Dönmez, terör örgütüne yönelik operasyonlarda şehit düşen güvenlik güçleri anısına köyüne çeşme yaptırmak için harekete geçti. Düşüncesini anlattığı silah arkadaşlarının da destek verdiği Dönmez, köyüne gelerek çeşmenin 15 günde yapılmasını sağladı.

Dönmez'in babası 5 çocuk sahibi Muhammet Dönmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlu ve silah arkadaşlarınca köy meydanına yaptırılan çeşmenin çok anlamlı olduğunu söyledi.

Oğlunun uzun zamandır şehitler anısına bir hayrat kazandırma düşüncesi olduğunu anlatan Dönmez, "Oğlum bu fikrini silah arkadaşlarıyla paylaşmış. Oradaki askerlerin de katkısıyla çeşmeyi yaptırdık. Yanına da Türk bayrağı diktik. Şehitler hepimizin şehidi, onlar hepimizin evladı. Oğlum ve silah arkadaşlarının duyarlılığından dolayı onur ve gurur duyuyorum." diye konuştu.

Dönmez, her şehit haberinde büyük üzüntü yaşadıklarını tüm askerleri kendi evlatları gibi gördüklerini dile getirdi.

Köy İhtiyar Heyeti üyesi Şerafettin Karadeniz de Uzman Çavuş Dönmez ve silah arkadaşlarının köye çeşme yapmak istediklerini öğrenince gururlandıklarını dile getirdi.

Terör örgütüne yönelik sürdürülen operasyonlarda şehit düşen asker ve polislerle yaşamını yitiren sivillerin üzüntüsünü yaşadıklarını vurgulayan Karadeniz, "Bu çeşme 15 gün içerisinde yapıldı ve bu bölgeden geçen insanlarımıza hizmet vermeye başladı. Şırnak'ta ve diğer bölgelerde görevli tüm güvenlik güçlerimize, bu çeşmeden su içen, önünden geçen yüzlerce kişi dualarla destek olacaktır." ifadesini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.