Zonguldak

Türkiye Oturarak Voleybol Ligi

18:06 21 Mayıs 2016
Türkiye Oturarak Voleybol Ligi

Türkiye Oturarak Voleybol Ligi'nin ikinci etap müsabakaları, Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde oynanan final karşılaşması ile tamamlandı.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu (TBESF) tarafından Ereğli Gençlik Merkezi Spor Salonu'nda düzenlenen ikinci etap müsabakalarının finalinde lider Ankara Başkent ile lig ikincisi Ereğli Belediyespor takımları karşı karşıya geldi.

İlk seti 25-23 kaybeden Ankara Başkent, ikinci seti 25-20, üçüncü seti 25-10 kazanarak durumu 2-1'e getirdi. Ankara ekibi, dördüncü seti 25-13, tie-break setini de 15-13 kaybetmesine rağmen averajla lig birincisi oldu.

Karşılaşmada ev sahibi ekip Ereğli Belediyespor'un antrenörü Adem Çelik, maçın başhakemine yaptığı itirazların ardından önce sarı, ardından da kırmızı kart gördü.

Karşılaşmanın ardından lig şampiyonu Ankara Başkent'in kupasını Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, TBESF Başkanı Arif Ümit Uztürk ile AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, ikinci olan ev sahibi ekibin kupasını ise Oturarak Voleybol Hakem Koordinatörü Ömer Ünal verdi.

TBESF tarafından yapılan değerlendirmede "Ligin en iyi servis atıcısı" seçilen Ereğli Belediyespor'dan Hüseyin Özeren'e Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, "Ligin en değerli oyuncusu" seçilen Ankara Başkent'ten Samet Yılmaz'a Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan, "Ligin en iyi orta oyuncusu" seçilen Ankara Başkent'ten Mehmet Yılmaz'a Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, "Ligin en iyi blokçusu seçilen" Ereğli Belediyespor'dan Tarkan Adik'e TBESF Başkanı Arif Ümit Uztürk tarafından ödülleri verildi. Ayrıca, "Ligin en centilmen takımı" seçilen Karabük Gençlik ise kupasını AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır'ın elinden aldı.

TBESF Başkanı Uztürk, ödül töreninin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye Oturarak Voleybol Ligi'nin bu sene yeni düzenlenen branşlardan biri olduğunu belirtti.

İlk etabı Fethiye'de yapılan ligin ikinci etabına Ereğli'nin ev sahipliği yaptığını anımsatan Uztürk şunları kaydetti:

"Yeni lig olması nedeniyle zaman zaman bazı eksiklikler göze çarpmış olabilir ama organizasyon açısından Ereğli Belediyesinin ev sahipliğinde mükemmel bir organizasyon yaşandı. Neticede 10 takımın katıldığı Türkiye Oturarak Voleybol Ligi'ni Ankara Başkent takımımız şampiyon olarak tamamladı. Bundan sonra amacımız ligi deplasman esasına dayandırarak oynatabilmek ancak bazı noksanlıkları da tamamlamak gerekiyor. Ligdeki 10 takımımızı da kutluyorum, büyük bir disiplin içerisinde mücadele ettiler. İnşallah 19 branşımız içerisinde en çok mesafe kat eden branşlarımızdan bir tanesi olacak."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.