Zonguldak

Fermalı av köpekleri ve korucu ırklar güzellik yarışması

18:13 22 Mayıs 2016
Fermalı av köpekleri ve korucu ırklar güzellik yarışması

Uluslararası Avrasya Köpek Irkları Koruma Federasyonu (AVKIF) fermalı av köpekleri ve korucu ırklar güzellik yarışması Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde gerçekleştirdi.

İlçeye bağlı Danişmentli Köyü'ndeki piknik alanında 40 ilden 80 av köpeğinin katıldığı yarışmada dereceye giren ilk 3 av köpeğinin sahibine çeşitli ödüller verildi.

Yarışmanın yapıldığı alanda bazı noktalara bırakılan bıldırcın ve yemleri, belirlenen kurallar doğrultusunda bulmaya çalışan av köpeklerinin çabası renkli görüntüler oluşturdu.

AVKIF Genel Sekreteri Con Aslan, yarışmanın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, İngiliz, Continental ve Kovucu ırklar olmak üzere 3 kategoride düzenlenen yarışmaların büyük ilgi gördüğünü söyledi.

Yarışmalarda ilk 3'e giren köpekler için sahiplerine köpek yemi, kupa, birincilere de av tüfeği hediye edildiğini anlatan Aslan, şunları kaydetti:

"Hakemlerimiz tarafından üç kategoride değerlendirmeler yapıldı ve ilk 3'e girenlere kupa, köpek yeminin yanı sıra birincilere tüfek hediye edildi. Amacımız avcılarımızın birlik ve beraberliği. Yine elimizde bulunan güzel av köpeklerimize nişanlı bulma, evlendirme, damat ve gelin adayı bulabilme ortamı yaratıyoruz. Bunlar çok güzel şeyler."

Türkiye'deki sokak köpekleri de dahil olmak üzere tüm köpekleri kayıt altına almak için çaba harcadıklarını anlatan Aslan, "Maddi çıkar peşinde değiliz. Şu anda Tekirdağ, Edirne, Kırklareli, Bursa, Ankara, Kütahya, İzmir, Ankara'nın da aralarında bulunduğu yaklaşık 40'a yakın ilden köpekler var. Ben 800 kilometre mesafede olan İzmir'den geldim. Bu yörede yapılan ilk yarışma bu." dedi.

Aslan, av mevsiminin kapanmasıyla av köpeklerinin tembelleştiğini, yapılan bu tür etkinliklerle de köpeklerin performansını artırmayı amaçladıklarını sözlerine ekledi.

Yarışma hakemi Turgay Özpınar da ilk 3'e giren av köpeklerinin sahiplerinin tanışma fırsatı bulduğunu belirterek, "Kendi aralarında söz kesiyorlar, yarın eşlemeler yapılıyor, doğru yavrulamalar ve doğru köpekler çıkıyor. Bu yarışmalar da bir nevi bunun için." ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.