Zonguldak

Zonguldak'taki maden işçilerinin maaş eylemi

13:16 27 Mayıs 2016
Zonguldak'taki maden işçilerinin maaş eylemi

Zonguldak Valiliği, Kilimli ilçesinde, "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması"na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, örgüte finansal destek sağlandığı gerekçesiyle kayyum atanan özel maden şirketinde çalışan ve ocaktan çıkmama eylemi yapan işçilere, Ramazan ayı dolayısıyla Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) aracılığıyla biner lira yardım yapılacağı bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen operasyonlar kapsamında kayyum atanan 2 şirketin bünyesindeki mağdur olan işçilere, yaklaşan Ramazan ayı dolayısıyla sosyal yardım yapılacağı belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İşçilerimize Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından (SYDV) kişi başı 250 lira ödeme yapılacak. Ayrıca yine söz konusu işçilerimize ikamet ettikleri ilçe vakıflarından da 250 olmak üzere toplam 500 lira ödeme yapılacaktır. Mağdur olan işçilerimize yardım etmek ve destek olmak isteyen hayırsever iş adamları tarafından da işçi başına 500 lira olmak üzere her bir işçimize nihai toplamda bin lira destek sağlanmış olunacaktır."

Kent merkezi ve Ereğli'de 6 Mayıs'ta bünyesinde 5 pastane şubesi bulunan, gıda ve dayanıklı tüketim malları alanında faaliyet gösteren şirket ile Kilimli ilçesindeki maden şirketine kayyum atanmasına karar verilmişti.

Yaklaşık 100 işçi, 18 Mayıs'ta 4 aydır maaşları yatırılmadığı gerekçesiyle ocaktan çıkmama eylemi başlatmıştı.

Zonguldak Valiliği, ocaktan çıkmama eylemi yapan işçilerin eylemlerini sonlandırmaları durumunda alacaklarının ödeneceğini bildirmişti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.