Zonguldak

Hakkari'deki terör saldırısı

21:38 31 Mayıs 2016
Hakkari'deki terör saldırısı

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde bölücü terör örgütü mensuplarıyla çıkan çatışmada şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Okan Korkut'un cenazesi, askeri uçakla Zonguldak Havalimanı'na getirildi.

Şehit Korkut'un naaşını, baba Necati ve anne Neriman Korkut, ağabeyi Gökhan Korkut ile kız kardeşi Gürcan Başpınar, Vali Yardımcısı Hüseyin Ergi, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Birol Şimşek, AK Parti Zonguldak Milletvekilli Özcan Ulupınar, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Haluk Selvi, kaymakamlar, belediye başkanları, askeri ve mülki erkan karşıladı.

Burada Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, askerlerin omuzunda cenaze aracına konuldu. Havalimanını çevreleyen tel örgünün arkasında toplanan çok sayıda vatandaş, şehit için dua etti. Şehidin yakınlarının gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.

- "Düşmana karşı dik dur oğlum"

Şehidin ağabeyi Gökhan Korkut, "Ben seni böyle mi görecektim. O benim canım kardeşimdi" diye gözyaşı döktü. Baba Necati Korkut da "Düşmana karşı dik dur oğlum." diyerek, oğlunu teselli etti.

Devrek Devlet Hastanesi morguna götürülen Piyade Uzman Çavuş Korkut'un cenazesinin yarın Devrek ilçesi Yeni Cami'de öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazından sonra defnedileceği bildirildi.

Piyade Uzman Çavuş Okan Korkut, Şemdinli'de terör örgütü PKK mensuplarıyla çıkan çatışmada ağır yaralandıktan sonra kaldırıldığı hastanede şehit düşmüştü.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.