Zonguldak

Zonguldak'ta yetimler için iftar

21:43 20 Haziran 2016
Zonguldak'ta yetimler için iftar

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı gönüllüleri ile Zonguldak İnsani Yardım Derneğince, "Dünya Yetimler Günü" dolayısıyla iftar programı düzenlendi.

Zonguldak İnsani Yardım Derneği Yetim Birimi Başkanı Mevlüt Kesin, dernek binasındaki iftar programında yaptığı konuşmada, bugün Ramazan ayının 15. günü olduğunu söyledi.

İHH ve dernek olarak "Dünya Yetimler Günü" dolayısıyla iftar programı gerçekleştirdiklerini ifade eden Kesin, şöyle konuştu:

"Dünya üzerinde nice mahrumiyetler içerisinde savaşlar, doğal afetler, hastalık ve yoksulluk gibi nedenlerle 400 milyonu aşkın çocuk yetim bulunuyor. Bu çocuklarımızın yarısı ilgi ve alakadan yoksun bir şekilde, sığınacakları bir yuvaları olmaksızın sokaklarda yaşıyorlar. Velisiz, sahipsiz olan çocuklarımız ise maalesef organ mafyaları, fuhuş mafyaları, dilenci şebekeleri, savaş ağaları ve misyoner örgütlerin insafına terk edilmekteler. Bu yıl üçüncüsünü idrak ettiğimiz Dünya Yetimler Günü'nün ana konseptini 'Tarihi Süreç İçerisinde Misyoner Örgütler ve Misyonerlerin Yetim Çalışmaları' olarak belirledik. Bugün tüm İslam ülkelerinde bu başlık altında toplumu misyoner tehlikeye karşı daha bilinçli bir düzeye getirmek ve Rabbimizin emanetleri olan yetim yavrularımızı, misyoner örgütlerin faaliyetlerinden korumak için tüm kardeşlerimizi uyarıyoruz."

İftar programının ardından 150 yetim çocuğa ayakkabı hediye edildi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.