Zonguldak

Türk-İş Genel Sekreteri Kavlak:

22:46 23 Haziran 2016
Türk-İş Genel Sekreteri Kavlak:

Türk-İş Genel Sekreteri ve Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, "Bizim için önce ülke gelir. Vatan, millet, bayrak, bizim için her şeyin, her türlü tartışmanın, çıkarın üstündedir." dedi.

Kavlak, Türk Metal Sendikası Ereğli Şubesince ilçedeki bir otelde düzenlenen iftar programında, Ereğli'de büyük işler başardıklarını, önemli zaferlere imza attıklarını söyledi.

Erdemir'in dünya markası haline geldiğini, ülkenin gurur kaynaklarından biri olduğunu anlatan Kavlak, "Erdemir istikrar, verimlilik ve kalitede örnek gösteriliyorsa bunda işçisinin payı büyüktür. Bunda Türk Metal'in sendikacılık anlayışının büyük katkısı vardır. Elbette bu başarıyı tek başımıza sahiplenmiyoruz. Başta OYAK yönetimi olmak üzere bütün Erdemir yönetimine teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Kavlak, "Bugüne kadar Erdemir yönetimiyle çok tartıştık, kıran kırana çok pazarlık ettik ama hiç kavga etmedik. Ne olursa olsun sonunda hep uzlaştık, el sıkıştık. Kalıcı çözümlere böyle ulaştık. Burayı istikrar adası haline böyle getirdik. Bizim için, Türk Metal için önce ülke gelir. Vatan, millet, bayrak, bizim için her şeyin üstündedir, her türlü tartışmanın, çıkarın üstündedir." dedi.

Erdemir'de yakın zamanda başlayacakları toplu sözleşme görüşmelerinde kararı işçinin vereceğini belirten Kavlak, şunları kaydetti:

"Siz 'tamam' demeden, 'bitti' demeden bu iş bitmeyecek. İyi bir sözleşme olacak. Çünkü taslağı siz hazırlayacaksınız. Anket yapacağız, tezgah tezgah, bölüm bölüm dolaşacağız. Bütün arkadaşlarımızın fikirlerini alacağız. Ne istediklerini saptayacağız. Taslağımızı böyle oluşturacağız. Sözleşme çok önemlidir. Ücret, ödemeler, maddi koşullar çok önemlidir. Ama bizim tek ilgi alanımız bu değil. Para herşey demek değil. Mal canın yongasıdır. Ama unutmayın, mal, canın sadece yongasıdır. Asıl olan candır. Biz Erdemir'i emek cennetine çevirdiysek, bunu sadece ücretlerle başarmadık. Paradan çok daha önemli kazanımlar elde ettik."

İsdemir ve Kardemir'de çalışanların iş ve aşının güvende olmadığını, binlerce kişinin işten çıkarıldığını öne süren Kavlak, kendilerinin bulunduğu yerde ise adaletsizliğin, haksızlığın olmadığını söyledi.

"Yargının yetkiyi Türk Metal Sendikasına vermesiyle İsdemir'deki makus talihi yeneceklerini" anlatan Kavlak, böylece hep birlikte çok daha güçlü, mutlu ve umutlu olacaklarını dile getirdi.

Programa, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Odabaş ve Ereğli Şube Başkanı Metin Ercan ile şube yöneticileri ve Erdemir işçileri katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.