Zonguldak

Suriye'de hayatını kaybeden Çelik'in cenazesi toprağa verildi

16:15 24 Haziran 2016
Suriye'de hayatını kaybeden Çelik'in cenazesi toprağa verildi

Suriye'nin Lazkiye kırsalındaki Türkmendağı'na yönelik saldırılarda hayatını kaybeden Nejat Çelik'in cenazesi Zonguldak'ta toprağa verildi.

Alınan bilgiye göre, Esed rejiminin Türkmendağı'na yönelik roketatarlı saldırılarında, iş yerinden yıllık izne ayrılarak bir süredir gönüllü olarak burada bulunan 40 yaşındaki Nejat Çelik hayatını kaybetti.

Ailesine teslim edilmek üzere Yayladağı sınırına getirilen iki çocuk babası Çelik'in cenazesi, Hatay Büyükşehir Belediyesi cenaze aracıyla Zonguldak'ın Kilimli ilçesine bağlı Muslu beldesindeki evinin önüne götürüldü.

Burada helallik alınmasının ardından Çelik için Muslu Merkez Camisi'nde düzenlenen cenaze törenine ailesi, Kozlu Kaymakamı Ahmet Karakaya, MHP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Ayan ve vatandaşlar katıldı.

Taziyeleri kabul eden Çelik'in oğlu Furkan Çelik (17) ve diğer yakınları güçlükle ayakta durabildi.

Çelik’in cenazesi kılınan cenaze namazının ardından beldedeki aile mezarlığında toprağa verildi.

Nejat Çelik’in eniştesi ve MHP Zonguldak İl Başkan Yardımcısı Recep Kocabacak, gazetecilere yaptığı açıklamada, kentte özel bir santralde sosyal tesisler idari müdürü olarak görev yapan Çelik'in birikmiş izinlerini kullanarak 3 ay önce Türkmendağı'na gittiğini söyledi.

Çelik'in vatansever, milletine bağlı bir insan olduğunu belirten Kocabacak, "Orada yapılan eziyetleri gördüğü için öyle bir mücadeleye katılmayı arzu etmiş. Üç ay orada çatışmalar içerisinde mücadele veriyordu. 15 gün önceki çatışmada cepheye giderlerken roketatar saldırısında hayatını kaybetmiş. Orada Yamada Kampı'nda defnedilmiş. Bunu duyduğumuzda kardeşi Şahlan Çelik'le birlikte ilgililerle görüştük. Cenazenin oradan alınması konusunda bize yardımcı oldular." ifadesini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.