Zonguldak

Zonguldak'ta 2 kişi boğulma tehlikesi geçirdi

17:40 24 Ağustos 2016
Zonguldak'ta 2 kişi boğulma tehlikesi geçirdi

Ereğli ilçesinde denize giren 2 kişi, boğulma tehlikesi atlattı.

Alınan bilgiye göre, Mevrealtı mevkisinde denize giren Arzu Acar (22) ve Zekiye Güzel, denizin dalgalı olması nedeniyle boğulma tehlikesi geçirdi.

Acar ve Güzel, Ereğli Belediyesi plajında görevli cankurtaranlar tarafından denizden çıkarıldı.

112 acil servis ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından ilçedeki özel bir hastaneye kaldırılan Arzu Acar'ın solunum cihazına bağlandığı, Zekiye Güzel'in de Ereğli Devlet Hastanesi'nde yoğun bakımda tedavi altına alındığı öğrenildi.

Genç kızların denizden çıkarıldıktan sonra ambulansa bindirilmesi ise bir vatandaş tarafından cep telefonuyla kaydedildi.

- Denize girmek yasaklandı

İlçede boğulma olaylarının artmasının ardından Ereğli Belediyesi hoparlörlerinden şiddetli rüzgar ve aşırı dalgalar nedeniyle denize girilmesinin yasaklandığı duyuruldu.

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal da AA muhabirine yaptığı açıklamasında, Mevrealtı mevkisinde dün 1 kişinin hayatını kaybettiğini, denizde kaybolan bir çocuğu ise arama çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "Bir vatandaşımız boğularak hayatını kaybettiği ve 14 yaşındaki bir evladımızın halen arandığı olay hepimizi üzdü. Şiddetli rüzgar ve aşırı dalgaların beraberinde getirdiği akıntılar nedeniyle ilçemiz plajlarında ve kıyılarda denize girilmesi tehlikeli ve yasaktır"

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.