Zonguldak

Adalet Bakanlığı yetkilileri, TTK Eğitim Ocağı'nı gezdi

18:12 29 Ağustos 2016
Adalet Bakanlığı yetkilileri, TTK Eğitim Ocağı'nı gezdi

Zonguldak'a gelen Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kocaman ile beraberindeki heyet, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Eğitim Ocağı'nı gezdi.

Ankara'dan gelen yaklaşık 10 kişilik bakanlık yetkilisi, madenci ceketi ve çizmesi giyip, baret takarak ocağa indi.

TTK Maden Yüksek Mühendisi Sefa Elibol, taş kömürü ocaklarının jeolojik yapısı ve çalışma koşullarının yanı sıra iş güvenliği ve işçi sağlığı konularında ziyaretçilere bilgi verdi.

Yaklaşık 1 saat süren maden ocağı gezisinin ardından aynı alanda yer alan ve yapımı süren Maden Müzesi'ni de ziyaret eden bakanlık yetkililerine, yapılan çalışmalar anlatıldı.

Müsteşar Yardımcısı Kocaman, gazetecilere yaptığı açıklamada, maden işçilerinin emeğine saygı duyulması gerektiğini belirterek, "Maden ocağını ziyaretimizde oldukça bilgilendik. Burada çalışan insanlara yaptıkları iş dolayısıyla saygı duyuyoruz. Gerçekten çok zorlu bir görev yürütüyorlar. Maden işçilerinin ülkemize katkıları Cumhuriyet'in ilk yıllarından itibaren çok büyük. Tüm maden işçilerine ve çalışanlarına kolaylık diliyoruz." diye konuştu.

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Hakan Yağız da maden ocaklarında emek yoğun çalışıldığını vurgulayarak, "Burada çalışan insanların hakları hiçbir zaman ödenmez." dedi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.