Zonguldak

30 Ağustos Zafer Bayramı

12:46 30 Ağustos 2016
30 Ağustos Zafer Bayramı

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla Zonguldak, Bartın, Düzce ve Kocaeli'de tören düzenlendi.

Zonguldak Valilik binası önünde başlayan törende, Atatürk anıtına çelenk bırakılmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Jandarma Binbaşı Orhan Kaş, törende yaptığı konuşmada, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın ülkeyi parçalamak ve milleti esaret altına almak isteyen devletlere karşı, tüm olanaksızlıklara rağmen yüce Türk ulusunun sarsılmaz azmi yüksek iradesi, vatanseverliği ve kahramanlığıyla kazanıldığını söyledi.

Türk ulusunun 30 Ağustos Zaferi'yle kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere anlamlı, ağır ve uzun süre unutamayacakları bir ders verdiğini ifade eden Kaş, "19 Mayıs 1919'da Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'da yaktığı meşale, dalga dalga büyüyerek bütün yurdu sarmış Amasya, Erzurum ve Sivas kongreleri ile izlenecek yol belirlenmiştir. 23 Nisan 1920'de egemenlik kayıtsız şartsız millete teslim edilmiştir." diye konuştu.

Törene, Zonguldak Valisi Ali Kaban, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Jandarma Albay Haluk Selvi, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, siyasi parti ve sivil toplum örgütleri temsilcilerinin yanı sıra protokol üyeleri, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

Protokol üyeleri, törenin ardından "15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi Sergisi"ni gezdi.

- Bartın

Bartın Valiliği önünde düzenlenen törende Vali Nusret Dirim, Bartın Garnizon Komutanı Deniz Piyade Albay Vedat Selvitop ve Belediye Başkanı Cemal Akın, Atatürk anıtına çelenk sundu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı İl Garnizon Komutanlığı'nda görevli Teğmen Eren Ayhan yaptı.

Dirim'in makamında tebrikleri kabul ettiği törene, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, İl Jandarma Komutanı Albay Tekin Aktemur, İl Emniyet Müdürü İsa Aydoğdu, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, siyasi partilerin temsilcileri, daire amir ve müdürleri katıldı.

- Düzce

Düzce'de düzenlenen törenler, Anıtpark Meydanı'nda çelenk sunumuyla başladı.

Milli Savunma Bakanı Müsteşarlığına atanan Düzce Valisi Ali Fidan'ın yerine vekaleten atanan Merkez Valisi Mustafa Taşkesen, İl Jandarma Komutanı Albay Bilal Güvenir, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, valilik binasında milletvekilleri, askeri erkan, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşları idarecilerinin tebriklerini kabul etti.

Düzce Şehitliği'nde devam eden törende İl Müftüsü Selami Emen, tüm şehitler için dua etti.

Törenlerin ardından Vali Taşkesen, Belediye Başkanı Keleş, İl Jandarma Komutanı Albay Güvenir, 15 Temmuz akşamı FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Ankara Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı'na yapılan saldırıda şehit olan 4'üncü sınıf Emniyet Müdürü Ufuk Baysan'ın Beyköy beldesindeki kabrini ziyaret etti.

Şehidin kabristanını başında annesi Hanife ve babası Ramazan Baysan ile konuşan Vali Vekili Taşkesen, şunları söyledi:

"Herkes şehit annesi babası olamıyor. Sizleri bu şerefli makamı acı bir şerbetle nasip etmiş. Müslümanın hali, musibet gelir sabreder kazanır, nimet gelir şükreder kazanır. Her türlü bizim için kazanç. İnşallah her kula nasip olmayan bir şehadet sahibi, size ahirette şehadet edecek bir evlat Allah sizlere bahşetmiş. Acı ama böyle de bir getirisi var. Allah bir daha bu acıları yaşatmasın. İnşallah son şehitlerimizden olsun. Şehit olmayınca da topraklar vatan olmuyor, alelade bir toprak oluyor. İnşallah bu millet şehit bir millet, şehit çocuğu bir millet. Allah ahirette kavuştursun inşallah. Allah hazırda şehit olacak bir nesil eksikliği göstermesin. Onu da verirse bu millet bu coğrafyada duramaz. Bin yıldır 5 bin kilometreden öteye atamadılar, inşallah atamayacaklar."

- Kocaeli

Kocaeli'deki törenler de İzmit Atatürk anıtına çelenk bırakılmasıyla başladı.

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, EDOK Muharebe Hizmet Destek Eğitim ve Garnizon Komutanı Korgeneral Metin Gürak ile Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, Kocaeli Valiliği Karamürsel Alp salonunda, milletvekilleri, askeri erkan, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşların idarecilerinin tebriklerini kabul etti.

Valilik önünde devam eden törende ise Vali Güzeloğlu, Gürak ve Özak, halkın bayramını kutladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende Muharebe Hizmet Destek Eğitim ve Garnizon Komutanlığı adına Piyade Yarbay Murat Haznedaroğlu bir konuşma yaptı.

Tören, Büyükşehir Belediyesi mehteran takımının gösterisinin ardından, Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde resmi geçitle sona erdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.