Zonguldak

19 Eylül Gaziler Günü

13:47 19 Eylül 2016
19 Eylül Gaziler Günü

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla, "dünyanın en yaşlı gazisi" unvanını taşırken 1994 yılında 110 yaşında vefat eden Hüseyin Kaçmaz'ın mezarı başında anma töreni düzenlendi.

Merhum gazinin oğlu 81 yaşındaki Turgut Kaçmaz, Kestaneci Mahallesi'ndeki mezarlıkta düzenlenen törene, babasının Çanakkale Savaşı'ndaki üniforması ve çarıklarını giyerek katıldı.

Turgut Kaçmaz, yaptığı konuşmada, babasının, ayağında çarık, cebinde Kur'an-ı Kerim ile savaştığını söyledi.

Atatürk'ün 1915'teki "Ben size taarruzu değil ölmeyi emrediyorum." sözüyle, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ise 15 Temmuz darbe girişimine karşı halkı meydanlara davet ederek önemli başarı elde ettiğini anlatan Kaçmaz, şunları kaydetti:

"Bu yurdun her karış toprağı şehit dedelerimizin temiz kanıyla sulanmıştır ve böylelikle aziz vatanımız olmuştur. Bu vatan için babam 14 yıl savaştı. Bizim için bayram da vatan da namusumuz ve şerefimizdir. Eskiden düşman İngiliz, Fransız'dı, şuydu, buydu. Bugün düşman cahillik, ayrımcılık, PKK, Fetullah'tır. Asırlarca tek yürek, tek bilek, tek vatan olduk. Bu bayrak ve bu ezan bizim. Bizler bir ve beraber oldukça Edirne'den Ardahan'a kadar bu yurdun bir karış toprağı geçilmez."

İlk kez babasının mezarı başında tören yapıldığını belirten Kaçmaz, Kaymakam Nazım Madenoğlu ile Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal'a desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Madenoğlu, Uysal, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Aykut Manioğlu'nun yanı sıra gaziler ve şehit yakınları tarafından Kaçmaz'ın mezarına karanfil bırakıldı.

Tören, Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından edilen duayla sona erdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.