Zonguldak

Borçların yeniden yapılandırılması toplantısı

13:44 27 Eylül 2016
Borçların yeniden yapılandırılması toplantısı

Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından "Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun" hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Zonguldak İl Müdürü Çiğdem Açar, ATSO salonundaki toplantıda, kanunun Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini belirterek, bazı yapılandırmaların bu kanuna göre düzenleneceğini söyledi.

Yapılandırmanın vatandaşlara ciddi avantajlar sağladığını anlatan Açar, şöyle konuştu:

"Ara ara ödeme zorluğu çeken işverenlerimize devletimiz tarafından bir takım yapılandırmalar söz konusu olmaktadır. 2014 yılı ve önceki dönemlere ilişkin bir yapılandırma olmuştu. Ancak bu yapılandırmaya başlamayanlar veya daha sonrası borcu olan vatandaşlarımız için yeniden 6736 sayılı yasayla bir yapılandırma imkanı getirildi. Gerçekten ciddi avantajlar sunan bir yapılandırma oldu. Bu yapılandırma özelikle sigorta pirimi, genel sağlık sigortası pirimi, isteğe bağlı toplum sigortası borcu olanlara avantajlar sağlayacak. Bu konular hakkında bilgi almak isteyen vatandaşlarımız il ya da ilçe müdürlüklerimize gelip bilgi alabilirler."

Toplantıya, ATO Başkanı Recep Ocak, Ereğli SGK İlçe Müdürü Yusuf Gündoğdu ve esnaflar katıldı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.