Zonguldak

"Zonguldak Anayasa Tartışıyor" paneli

16:00 01 Ekim 2016
"Zonguldak Anayasa Tartışıyor" paneli

Zonguldak’ta, "Zonguldak Anayasa Tartışıyor" paneli düzenlendi.

Zonguldak Demokrasi Platformu Sözcüsü Yrd. Doç. Dr. Erdoğan Kaymakçı, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Konferans Salonu'ndaki panelin açılışında yaptığı konuşmada, özellikle cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra anayasanın tamamen rafa kaldırıldığı bir sürecin yaşandığını savundu.

Her geçen gün koşulların ağırlaştığını, anayasa ihlallerinin doruğa vardığı, emekçilerin hak ve kazanımlarının yoğun saldırı altında olduğu bir süreçten geçildiğini belirten Kaymakçı, şöyle devam etti:

"Anayasalar, örgütlenmiş bir toplumda devletin yönetim biçimini belirten yasama, yürütme, yargılama erklerinin nasıl kullanılacağını gösteren, yurttaşların temel hak ve ödevlerini, özgürlüklerini saptayan, düzenleyen ve güvence altına alan önemli hukuk kurallarıdır. Anayasalar toplumsal uzlaşı metinleridir. Dolayısıyla anayasalar, toplumun tüm kesimlerinin hassasiyetini gözeten bir içeriğe sahip olmalıdır. İçinde bulunduğumuz tüm olumsuz koşullara rağmen cumhuriyeti, demokrasiyi, laikliği, barışı, eşitliği, özgürlüğü ve adaleti kazanmak için bedeli ne olursa olsun korkumuzu yenerek mücadele etmeliyiz."

Zonguldak Barosu Başkanı İbrahim Kerem Ertem’in moderatörlüğündeki panelde "Anayasanın Önemi", "Anayasal Kazanımlar", "Anayasa ve OHAL Uygulaması", "OHAL'de TTK Özelleştirilebilir mi?", "OHAL'de ÇED raporu alınmadan termik santral ruhsatı verilebilir mi?", “Temsilde Eşitlik” başlıkları altında sunum yaptı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.