Zonguldak

Rögar çukuruna düşerek ölen işçi toprağa verildi

14:11 04 Ekim 2016
Rögar çukuruna düşerek ölen işçi toprağa verildi

İstanbul’da rögar çukuruna düşerek hayatını kaybeden belediye işçisi Semavi Güneş (36), memleketi Zonguldak’ta toprağa verildi.

Güneş’in İstanbul Adli Tıp Kurumundan alınan cenazesi, Sarıyer Belediyesine ait cenaze aracıyla memleketi Zonguldak’ın Çaycuma ilçesindeki babaevine getirildi.

Burada Kur'an-ı Kerim okundu, işçinin yakınları taziyeleri kabul etti.

Daha sonra Güneş’in cenazesi, Coburlar köyü camisinde kılınan namazın ardından, köydeki aile mezarlığında toprağa verildi.

Cenaze töreninde baba Mehmet Güneş, gazetecilere yaptığı açıklamada, oğlunun yaklaşık 10 yıldır Sarıyer Belediyesinde çalıştığını belirterek, yaşanan olayın tamamen ihmalden kaynaklandığını öne sürdü.

Gerekli hukuki süreci başlatıp sonuna kadar takip edeceklerini ifade eden Güneş, “Acımız büyük, oğlumun 2 çocuğu yetim kaldı. Sorumluların bulunup cezalandırılması için gereken ne varsa yapacağım." dedi.

İşçinin kardeşi Sinan Güneş de "Benim kardeşimin ölümüne 7 liralık rögar kapağı sebep oldu. Buna sebep olanların hukuki yollarla cezalandırılmaları için elimizden geleni yapacağız." diye konuştu.

Cenaze töreni boyunca 2 çocuk babası belediye işçisinin yakınları güçlükle sakinleştirildi.

Törene işçi yakınlarının yanı sıra Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı ve vatandaşlar katıldı.

Çöp kamyonetinin arkasındaki konteynerleri boşaltmakla görevli Semavi Güneş, önceki gece İstinye Mahallesi Bostan Sokağı'nda, İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresine (İSKİ) ait rögar çukuruna düşerek hayatını kaybetmişti. Sarıyer Belediyesinden yapılan açıklamada ise rögar kapağının kimliği belirsiz kişiler tarafından çalındığının tespit edildiği ancak daha önce bu yönde bir şikayet alınmadığı belirtilmişti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.