Zonguldak

Maden şehitlerinin yakınlarına tanınan "işe yerleştirilme" hakkı

14:13 20 Ekim 2016
Maden şehitlerinin yakınlarına tanınan "işe yerleştirilme" hakkı

Zonguldak Maden Şehidi Aileleri Derneği Başkanı Çetin Yiğit, Soma'daki maden şehitlerinin yakınlarına tanınan, "Kamuda bir yakınının işe yerleştirilmesi" hakkının Türkiye genelindeki 700 maden şehidi yakınına da tanınmasına yönelik çalışmada olumlu gelişmelerin yaşandığını söyledi.

Yiğit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 11 Eylül 2015'te Zonguldak Bölge İdare Mahkemesine, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü'ne karşı, "Soma'daki maden şehitlerinin yakınlarına kamuda sağlanan iş imkanının Türkiye genelindeki maden şehitlerinin yakınlarına da tanınması" yönünde açtıkları davanın lehlerine sonuçlandığını ve Anayasa Mahkemesi'ne giden dosyadan olumlu sonuç gelmesini beklediklerini söyledi.

Soma'da şehit olan madencilerin yakınlarına kamuda iş imkanı sağlanırken Zonguldak başta olmak üzere Türkiye'nin pek çok yerinde yaşamına devam eden maden şehidi yakınlarının mağdur edildiğini beli̇rten Yiğit, "Anayasa Mahkemesi'nden gelecek kararı 700 maden şehidinin evlatları olarak heyecan ve umutla beklemekteyiz." dedi.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar'ın Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda Soma'da şehit olan madencilerin ailelerine tanınan hakların diğer maden şehitlerinin yakınlarına da tanınması için önerge hazırlandığına yönelik açıklamaların önemine de değinen Çetin, şöyle konuştu:

"Bizlerin yüzünü güldüren, umutlu bekleyişimizi arttıran bir gelişmenin de meclisimize önerge ile geleceğini öğrendik. Soma'da şehit olan madenci kardeşlerimizin yakınları kamuda iş imkanı sağlanırken diğer maden şehitlerinin ailelerinin faydalandırılmaması anayasanın eşitlik ilkesine aykırıdır. Gerek meclisimiz gerekse hukuki süreç lehimize sonuçlanacaktır. AK Parti Zonguldak Milletvekilimiz Özcan Ulupınar'a da çabalarından ötürü de teşekkür ediyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.