Zonguldak

Ereğli'de içme suyu hattı projesi

16:30 21 Ekim 2016
Ereğli'de içme suyu hattı projesi

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Kızılcapınar Barajı'ndan ilçeye verilecek içme suyu projesinin tamamlanması ile 50 yıllık su sorununun çözüme kavuşturulacağını bildirdi.

Belediye Başkanı Uysal, Süleymanbeyler Köyündeki arıtma tesisinde devam eden çalışmaları incelemesinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, toplam 35 milyon liranın üzerindeki projenin büyük oranda tamamlanma sürecine girdiğini söyledi.

Günlük 70 bin metreküp içme ve kullanma suyu temin edecek projede ilk suyun yıl 1-2 ay içerisinde Kepez Mahallesine verilmeye başlanacağını anlatan Uysal, şöyle konuştu:

"Kızılcapınar Barajı'nın ham suyu, 6 kilometrelik boru hattı vasıtasıyla arıtma tesisi giriş yapılarına ulaştırılmaktadır. Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü İçme Suyu Dairesi Başkanlığınca projelendirilen içme suyu arıtma tesisi günlük 70 bin tonluk ham suyu fiziksel, biyolojik ve kimyasal sistemlerle arıtıp içme suyunda Avrupa Birliği Standartları ile yüksek kalite elde etmektedir. Arıtılmış su ana terfi istasyonunda bulunan güçlü pompalar aracılığıyla 25 kilometre uzunluğunda boru hatları, depolar ve terfi hatları üzerindeki mekanik yapılar vasıtası ile Ereğli ilçe Merkezi, Gülüç, Delihakkı ve Ören yerleşimleri ve güzergah üzerindeki civar yerleşimlerine günde 70 bin metreküp içme ve kullanma suyu temin edilecektir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.