Zonguldak

Ereğli'de sel tehlikesine karşı altyapı yenilendi

10:44 02 Kasım 2016
Ereğli'de sel tehlikesine karşı altyapı yenilendi

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, ilçede geçen yıl yaşanan sel felaketinin bir daha yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alındığını bildirdi.

Uysal, gazetecilere yaptığı açıklamada, geçtiğimiz yıl yaşanan sel felaketinin ardından gerekli altyapı çalışmalarının tamamlandığını söyledi.

Bir şehrin altyapısı ne kadar güçlüyse felaketlere o kadar direndiğini, bu yüzden 'önce altyapı' diyerek çalıştıklarını ifade eden Uysal, şunları kaydetti:

"Kabasakal Deresi'nin taşmasıyla Kepez'den Devrek yol ayrımına kadar olan bölge, Kışla Sanayi mevkisinde işyerlerinden evlerin bodrumlarından kurbağalar, yılanlar çıkıyordu. Çarşı içerisinde önlemi aldık. Gerekli kanalizasyon ve su giderlerini ise yeniden yaptık. bizim için her şeyden önce halkımızın can ve mal güvenliği gelir. Felaketlerden ders çıkartan şehirler, bunun önlemini alırlar. Bizde öyle yaptık."

Uysal, altyapı çalışmaları dışında ayrıca asfalt sezonunda ilçe genelinde toplam 25 bin ton asfalt döküldüğünü ve ihtiyaç duyulan mahallelere sıcak ve emisyon asfalt çalışmalarının sürdüğünü sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.