Zonguldak

"Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" programı

18:07 17 Şubat 2017
"Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" programı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) Başkanı Adem Ceylan, "Hükümetimizin amacı samimiyetle ortaya koymak gerekiyorsa yatırım teşviklerini etkin bir şekilde hayata geçirmek." dedi.

Ceylan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkilileri ve kentteki ticaret, sanayi, esnaf ve sanatkarlar odalarının temsilcileri ile bir araya geldi.

Burada konuşan Ceylan, bürokratlar olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın milli seferberlik çağrısı üzerine, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun Konya'dan kamuoyuna duyurduğu, "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" programı kapsamında kentte geldiğini söyledi.

Bakanlık olarak toplumun her kesiminden üreten, istihdam sağlayan, kapasite artıran, çalışanların mesleki yeterliliklerini, bilgi ve becerilerini artıran her türlü projeye ciddi teşviklerin yanı sıra imkanların sağlandığını ifade eden Ceylan, şöyle konuştu:

"Devletin ve kurumlarının görevi şu olması lazım. Özellikle üretmek, uluslararası alandaki aynı sektördeki paydaşlarıyla birlikte rekabet gücüne erişmek isteyen, yatırım yapan kişileri teşvik etmek, onların önünü açmak ve onlara imkan sağlamaktır. Hükümetin de esasen yapmış olduğu iş bu. Hükümetimizin amacı samimiyetle ortaya koymak gerekiyorsa yatırım teşviklerini etkin bir şekilde hayata geçirmek. Halihazırdaki tesislerin üretim kapasitelerini arttırmak. Zaten bunları yaptığımız zaman doğal olarak istihdam sağlanmış olur. Bir taraftan da şu düşünülüyor. Halihazırdaki faaliyetlerinde bir zafiyet, kısmi bir gecikme varsa, buna da aynı zamanda, kısa sürede derdine derman olmayla, gerekli tedbirlerin alınmasıyla ilgili olarak da önemli hassasiyet var."

Toplantı katılımcıların sorularının ardından sona erdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.