Zonguldak

"Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" programı

19:48 17 Şubat 2017
"Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" programı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) Başkanı Adem Ceylan, "İŞKUR Genel Müdürlüğümüz marifeti ile yürütmüş olduğumuz toplum yararına çalışma projesi, iş başı eğitim projeleri, meslek edindirme gibi projelerle de 2017'de 1 milyon civarında yeni bir istihdam imkanı sağlanmış olacak." dedi.

Ceylan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkilileri ile Ereğli ilçesindeki Fiziksel Engelililer Derneği İş Atölyesi Eğitim Merkezi'ni ziyaretinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık 2 ay önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın milli seferberlik çağrısı üzerine, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun çalışma hayatındaki bütün paydaşlarının seferberlik ilan ettiğini söyledi.

Bakan Müezzinoğlu'nun talimatı doğrultusunda oluşturulan 10 kişilik heyetin her hafta cuma günü il ziyaretleri gerçekleştirdiğini belirten Adem Ceylan, "Paydaşlarımız ile birlikte ilk önce bakanlığımızın taşra teşkilatlarını ziyaret ediyoruz. Bakanlığımızın projelerini, faaliyetlerinin yürütülmesi konusunda fikir alışverişinde bulunuyor, uygulama sonuçlarını değerlendiriyoruz. Bakanlığımızın ve hükümetimizin teşviklerini anlatıyoruz. Gerek teşvikleri kullanmaları, gerekse yeni teşvikler veya uygulama esaslarına ilişkin taleplerini alıyoruz." diye konuştu.

Bakanlık heyetinin 70 ile ulaştığını ve önümüzdeki hafta itibarıyla da 81 ilin tamamlanmasının hedeflendiğini ifade eden Ceylan, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanımızın da belirtmiş olduğu gibi, biliyorsunuz geçtiğimiz günlerde 'Ekonomi Şurası'nda, çalışma hayatındaki işverenlerimizin, sanayicilerimizin de katıldığı programda devletin bütün imkan ve fırsatlarının maddi olarak istihdama katkı sağlamak ile ilgili seferber edileceğini ilan etti. Bu çerçevede Bakanlığımızın sigorta primleri konusunda çok ciddi teşvikleri var. Hem bölgesel hem de genel manada teşvikler. İŞKUR Genel Müdürlüğümüz marifeti ile yürütmüş olduğumuz toplum yararına çalışma projesi, iş başı eğitim projeleri, meslek edindirme gibi projelerle de 2017'de 1 milyon civarında yeni bir istihdam imkanı sağlanmış olacak. Bu sadece istihdam ile ilgili teşvikler. Hükümetimizin yatırım teşvikleri de var. Halihazırda faaliyetlerini yürüten KOSGEB kapsamındaki işletmelere 50 bin liralık bir teşvik söz konusu. Hükümetimizin, devletimizin bütün imkanları üretim ve istihdamın arttırılmasına amaçlı. Sanayicimizin, esnaflarımızın, üreticimizin imkanına sunmuş durumda. 2017'de istihdam açısından önemli hamleler yapılmış olacak"

Engellilerin meslek edindirilerek topluma kazandırılması için ciddi çalışmalar yapıldığını vurgulayan Adem Ceylan, engellilerin sosyal hayata hazırlanmaları, kendileri, aileleri ve ülke ekonomisine katkı sağlamaları noktasında açılan kursların istihdam garantili olduğunu da sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.