Zonguldak

Milletvekili Çaturoğlu, Ereğli-Devrek yolunda incelemeler yaptı

18:49 20 Şubat 2017
Milletvekili Çaturoğlu, Ereğli-Devrek yolunda incelemeler yaptı

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, yapımı devam eden Ereğli-Devrek karayolunda incelemelerde bulundu.

Çaturoğlu, Karayolları 15. Bölge Müdürü Hüsamettin Özendi ile geçen yıl ihalesi yapılan yapımına başlanan Ereğli-Devrek karayolunda incelemelerde bulunarak, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

İncelemelerinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Çaturoğlu, güzergahının tamamlanması ile ilgili herhangi bir ödenek sorunu yaşanmadığını belirterek, "Geçtiğimiz yıl ihalesi yapılan yolun 146 milyon lira ödeneği hazır. Yıl sonuna kadar 25 kilometresi tamamlanacak. Önümüzdeki yıl sonuna kadar ise ulaşıma tamamen açılacak. Bu yatırım, bölgemiz için son derece önemli bir gelişme." dedi.

Karayolları15. Bölge Müdürü Özendi de Devrek bölgesinde yaşanan heyelanın, Karayolları Genel Müdürlüğü ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının literatürüne girdiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Literatüre giren bir heyelandan bahsediyoruz. Karayollarının ciddi anlamda üzerine kafa yorduğu bir heyelan oldu. Araştırma ekiplerimiz sürekli çalışmalar yaptılar. Artık son aşamaya geldi. Ereğli-Devrek karayolunda iki firma çalışıyor. Her iki şantiyemizde de kış aylarında çalışmalara devam edildi. Yaz mevsiminde ciddi bir çalışma ile bu yıl yüzde 80’ler seviyesine, 2018'de de geri kalan kısımları tamamlanacak."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.