Zonguldak

Yaşama iğne iplikle tutundular

13:28 19 Mart 2017
Yaşama iğne iplikle tutundular

Ereğli ilçesindeki Fiziksel Engelliler Derneği İş Atölyesi Eğitim Merkezi'nde giyim kursu gören beş engelli, eski elbiseleri tamir etmesinin yanı sıra yeni elbiseler üretiyor.

Engelli Ozan Sezer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, babasının ısrarı üzerine Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği İş Atölyesi Eğitim Merkezi'ne gelerek açılan kursa kayıt olduğunu söyledi.

Kurs başlayana kadar eline iğne, iplik almadığını anlatan Sezer, "Daha önce hiçbir şey yapmıyordum. Evde vakit geçiriyordum. Kursun başladığı ikinci ayda üzerime giydiğim kıyafetlerimi kendim dikmeye başladım. Pantolon ve tişört yapıyorum. Bundan sonra ufak bir makine alarak bu işi devam ettireceğim. Elbise diktiğimi öğrenen annem, teyzem bana, 'Bize şalvar dikersin.' demeye başladılar. Engelliler evlerinden çıkıp meslek öğrenmek için çaba harcasınlar." diye konuştu.

Levent Açıksöz ise yaşama iğne, iplik ve makas ile tutunduğunu belirterek, "Ben hayatımda eline iğne iplik takmış insan değilim. Kurs hocalarımız telefon ettiler, 'gelin, yapabilirsiniz, deneyin' dediler. Hocamızın ılımlı davranması bizi teşvik etti, Allah razı olsun. Üç aylık kursun ikinci ayındayız ve kendi kıyafetlerimi artık kendim hazırlıyorum. Bir haftada kendime ait pantolon diktim." ifadesini kullandı.

Kurs öğreticisi Pervin Üstün de kursiyerleri ilk gördüğünde yapıp yapamayacakları konusunda çekince yaşadığını anlatarak, 'Öyle zaman geliyor ki hem engelli olduklarını hem erkek öğrenci olduklarını unutuyorum. Biz bir aile olduk. Hepsi makineye hiç oturmamış, elleri iplik iğne tutmamış insanlardı. Gerçekten çok güzel şeyler yapıyorlar. Onları gördükçe çok hoşumuza gidiyor, gururlanıyoruz. Diktiklerini kullandıkça daha güzel şeyler üretiyorlar." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.