Zonguldak

Ereğli'den kısa kısa

15:08 24 Mart 2017
Ereğli'den kısa kısa

Zonguldak Arı Yetiştiricileri Birliği (ZAYBİR) Başkanı Selahattin Güney, Ereğli ilçesinde petek üretim tesisi kurma çalışmalarının başladığını bildirdi.

Güney, ZAYBİR Uygulamalı Eğitim Merkezi ve Bal Dolum Tesislerini ziyaret eden Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu'na tesis ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

Uzun zamandır petek üretim tesisi kurma hayallerinin olduğunu anlatan Güney, "Petek üretim tesisini biran önce hazır hale getirerek arıcıların hizmetine sunmak istiyoruz. Arıcılarımızla birlikte bu çalışmaları bir ay içinde bitirmeyi hedefliyoruz. Var olan maddi sıkıntılarımızı aşmak için de gerek Zonguldak bölgesindeki iş adamları, gerekse kurumlardan, belediyelerimizden, kaymakamlığımızdan destek bekliyoruz." diye konuştu.

-Gülüç'te altyapı çalışmaları

Ereğli ilçesine bağlı Gülüç Belde Belediye Başkanı Mustafa Gökhan Demirtaş, beldelerindeki alt ve üst yapı çalışmalarının sürdürüldüğünü bildirdi.

Demirtaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, nüfusu artış gösteren beldenin alt ve üst yapı sorunlarını çözüme kavuşturmak için belediyenin tüm imkanlarını seferber ettiklerini belirterek, şu bilgileri aktardı:

"Beldemizdeki tüm Mahalle ve sokak aralarında parke taşı döşeme işlemi gerçekleştirdik. Belirli bölgelere ise beton asfalt döktük. Parke taşı döşenmeyen yer, beton asfalt yapılmayan yol kalmayacak. Cazibe merkezi haline gelen beldemizdeki nüfus artışları ise doğru bir yolda olduğumuzun en güzel örneğidir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.