Zonguldak

Diyanet İşleri Başkanı Görmez:

13:48 23 Haziran 2017
Diyanet İşleri Başkanı Görmez:

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, "Sadece ülkemiz için değil bölgemiz için ve gönül coğrafyamız için de Diyanet İşleri Başkanlığımızın varlığı, barışın ve huzurun teminatı niteliğindedir." dedi.

Görmez, Zonguldak Valisi Ali Kaban'ı ziyaretinde, ramazanın son cumasının mübarek olmasını dileyerek, herkesin bayramını kutladı.

Nice huzurlu ramazanlara ve bayramlara kavuşulması dileğinde bulunan Görmez, şunları söyledi:

"Alemi İslam'ın içerisinden geçtiği kötülükleri gerisinde bırakarak yoluna devam etmeyi Yüce Rabbimiz nasip eylesin. Diyanet İşleri Başkanlığımızın varlığı, bilhassa ülkemizin barışı, huzuru ve hem de dini istikrarı açısından gerçekten zaman ilerledikçe daha önemli olduğu ortaya çıkıyor. Sadece ülkemiz için değil, bölgemiz için ve gönül coğrafyamız için de Diyanet İşleri Başkanlığımızın varlığı barışın ve huzurun teminatı niteliğindedir. İnşallah bu ebediyete kadar devam eder. Bu topraklarda milletimizin bekası için önemli bir müessese."

Bugün Türkiye'deki bütün camilerde hutbenin son kısmında önemli bir konuya değineceklerine işaret eden Görmez, her yıl bayram sevinçlerinin trafik kazalarıyla acıya dönüştüğünü, herkesin annesini, babasını, yakınlarını ziyaret için yollara çıktığını ancak, pek çok anne babanın üzüldüğünü, çocukların yetim kaldığını kaydetti.

Görmez, sözlerini, "Onun için bütün kardeşlerimiz ve vatandaşlarımızın bayramda yola çıktığı zaman lütfen çok sabırla hareket ederek, hiçbir kazaya uğramadan bayram sevincini yaşamasını istiyoruz. Her kardeşimizden istirhamım yollarda dikkat etsinler. Sevdiklerine sıhhat ve afiyet içerisinde ulaşsınlar, tekrar sıhhat ve afiyet içerisinde kendi ailelerine ve evlerine dönsünler. Cenab-ı hak kazasız, belasız, hiçbir canımızın zarar görmediği bir bayram geçirmeyi bizlere nasip etsin." diye tamamladı.

Daha sonra Vali Kaban, Görmez'e dünyaca ünlü Devrek Bastonu hediye etti, Mehmet Görmez de Vali Kaban'a, Diyanet İşleri Başkanlığının bastırdığı çeşitli kitapları armağan etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.