Zonguldak

Ereğli'de tekerlekli sandalye dağıtıldı

17:46 18 Ağustos 2017
Ereğli'de tekerlekli sandalye dağıtıldı

Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği, hayırsever tarafından alınan 40 tekerlekli sandalyeyi ihtiyaç sahiplerine dağıttı.

Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk, Kırmacı Mahallesi'ndeki dernek hizmet binasında düzenlenen törende yaptığı konuşmada, hayırseverlere desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Derneğin 1998 yılından itibaren 98 köy ve ilçe merkezinde engellilere hizmet verdiğini anlatan Şentürk, "Bugüne kadar 150 akülü, 500'e yakın da manuel tekerlekli sandalye verdik. Çok mutluyuz. Emeği geçenlere, destek olanlara teşekkür ediyoruz. Derneğimizde meslek edindirme kursları düzenledik. Mezun olan 240'a yakın engellimizin istihdam edilmesini sağladık." dedi.

Yaşadıkları engelleri kaldırmak için verdikleri mücadeleye toplumun her kesiminin de destek vermesini isteyen Şentürk, "İçinde bulunduğumuz engelle yaşamayı biliyoruz. Önümüzde karşılaştığımız problemler var. Onlarla ilgili sorumluluğu olan insanlar lütfen o engelleri kaldırsın. Kalan sorunlarımızı yaşadığımız zorlukları gücünüz yetiyorsa lütfen kaldırın." diye konuştu.

Etkinliğe AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, daire müdürleri, tekerlekli sandalyeyi bağışlayan Kibar Holding Kurucu ve Onursal Başkanı Asım Kibar ve eşi Semiha Kibar ile engelliler aileleri ile katıldı.

Dernek adına hayırsever Semiha Kibar'a teşekkür plaketi, AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu tarafından verildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.