Zonguldak

Ereğli Belediyesinde taşeron işçilerine zam

17:10 21 Ağustos 2017
Ereğli Belediyesinde taşeron işçilerine zam

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, belediye bünyesinde taşeron firmalar bünyesinde hizmet veren 606 işçinin maaşlarına yüzde 10 zam yapıldığını ve banka promosyon ücretlerinin ödeneceğini bildirdi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, taşeron işçilerle belediye önünde bir araya gelen Uysal, işçilere zam ve banka promosyonu müjdesi verdi.

Ereğli Belediyesi olarak, 31 mahallede 116 bin nüfusa hizmet ettiklerini, coğrafi olarak bölgenin en büyük belediyesi olduklarını belirten Uysal, belediyede kadrolu memur ve işçilerin yanı sıra taşeron şirketlere bağlı olarak asgari ücretle çalışan 606 personel bulunduğunu kaydetti.

Uysal, taşeron firmada çalışan işçilerin ücretlerinde, daimi işçilere uygulanan aynı ücretlendirme sistemi uygulanarak, fazla mesai ücreti olarak yüzde 10 artış yapılacağını ifade ederek, şunları dile getirdi:

"Taşeron firmada 606 çalışana, daimi işçiler gibi mesai ücreti adı altında ücretlendirme getiriyoruz. Bizler de bu fazla çalışmanın karşılığında mesai ücreti vereceğiz. Memura ve kadrolu işçiye verilen promosyon parasının aynısını taşerona da veriyoruz. Bankalardan gelecek promosyon parası tek seferde maaş hesaplarına aktarılacak. Bizim adaletli olmamız lazım. Benim mensubu olduğum partinin adı AK Parti'dir. AK Partili olmak demek, milletten aldığını millete vermek demektir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.