Zonguldak

Hastanede tedavi gören kişinin ihmalden öldüğü iddiası

18:15 15 Eylül 2017
Hastanede tedavi gören kişinin ihmalden öldüğü iddiası

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde trafik kazası sonrası tedavi gördüğü hastanede enfeksiyon kaparak hayatını kaybettiği iddia edilen İbrahim Çetin'in ailesi ihmalkarlık olduğunu öne sürerek suç duyurusunda bulundu.

Hayatını kaybeden İbrahim Çetin'in ağabeyi Recep Çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Belediye Başkanı Hüseyin Uysal'ın yardımlarıyla kardeşini hastaneye sevk ettiklerini söyledi.

Sevkin ardından acilde tetkikler yapıldığını ve daha sonra kardeşinin genel cerrahi yoğun bakım ünitesine alındığını anlatan Çetin, şöyle konuştu:

"Yoğun bakımda 4 gün kaldı. Kardeşimin dalak üzerinde sıkıntısı kalmadığı, kanamanın durmasıyla acil durumun ortadan kalktığı belirtildi. Kafatasına aldığı bir darbe vardı. O kırık üzerinden kulağa doğru akan sıvı nedeniyle tedavi süreci başladı. Yoğun bakımdan çıktı, servise alındı. Servise alındığında bilinci açık olan kardeşime bir süre sonra yaşadığı ağrılar nedeniyle ağrı kesici verildi, iğneler yapıldı. 3 ve 4 Eylül'de contromal isimli serum verildikten sonra kardeşim ağırlaştı. Serumun verildiği ilk gün kardeşimin şuuru gitmeye başladı ve konuşmaları gitti. İkinci gün devam eden bu uygulamada şuurunu yüzde 80 kaybeder noktaya gidince tepki gösterdik. Tepki üzerine bu serumu kestiler. Bu olaydan bir iki gün önce doktorumuz, 'İki gün içerisinde hastanızı taburcu edeceğim, kağıt üzerinde her şey çok iyi, beyninde bir şey yok.' ifadesini bizzat söyledi. Teşekkür ettim, taburcu olacağını düşünürken menenjit teşhisi konuldu. 5 Eylül'de beyin cerrahı yoğun bakıma alındı, hortumla dışarıdan nefes alır duruma geldi."

- "Tedavi gördüğümüz bölümlerindeki hocalardan şikayetçi olduk"

Recep Çetin, ağırlaşan kardeşinin tedavisini başka bir hastanede yaptırabilmek için Ankara'daki özel bir hastaneyle görüştüklerini dile getirerek, şöyle devam etti:

"Ankara'da görüştüğümüz hoca, 'Bu hastanızda ne bakterisi var, öğrenebildiniz mi?' dedi. 'Biz hiç bir şey bilmiyoruz, bize menenjit dediler.' cevabını verdik. Zonguldak'taki doktoruyla görüştürdük. Biz de orada öğrendik acinetobacter isimli bakteriymiş. Araştırdık hastane ortamında doğan bir bakteriymiş. Özel hastaneden tedavisine 'bakalım' denilince hastamızı 9 Eylül'de Ankara'ya getirdik. Bir gün süren tedavinin ardından kardeşimizi burada kaybettik. Hastane ortamlarında üreyen acinetobacter bakterisi nedeniyle bir şekilde enfeksiyonlu ortamı sunan Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi'ndeki tedavi gördüğümüz bölümlerindeki hocalardan şikayetçi olduk."

Çetin, kardeşinin aracının hız kesicilerin yüksek olması nedeniyle takla attığını öne sürerek, "Kazaya neden olan karayolundaki olumsuz durum nedeniyle Ormanlı Belediyesi'nden de resmi olarak şikayetçi olduk. Ankara Savcılığı'na gerekli şikayetlerde bulunduk. Resmi işlemler başladı. Kardeşimin 4 çocuğu var. Onlar için bu mücadeleyi sonuna kadar vermeyi düşünüyorum. 'Bize insanlar bundan bir şey çıkmaz.' diyorlar ama varsın çıkmasın." şeklinde konuştu.

BEÜ Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü Başhekim Yardımcısı Aydemir Kale de motosiklet kazası sonrası ilk müdahalenin Ereğli Devlet Hastanesi'nde yapıldıktan sonra hastanelerine naklin gerçekleştirildiğini söyledi.

Hastanın tedavisinin genel cerrahinin ardından beyin cerrahisinde yapıldığını anlatan Kale, şunları kaydetti:

"Kafatasında kırıklar olduğu için kulağından veya burnundan beyin suyu dışarıya akıyor. Bu tür hastalarda menenjit riski her zaman söz konusu olup, koruyucu tedavileriyle önlenmeye çalışılmaktadır. Buna rağmen bazı hastalarda menenjit gelişebilmekte ve hayatı tehlike oluşturabilmektedir. Bununla ilgili gerekli müdahaleler de yapılmıştır. Hasta yakınlarının talebi doğrultusunda hastanın özel bir hastaneye sevki sağlanmıştır."

İbrahim Çetin, 23 Ağustos'ta ağabeyi Recep Çetin'in evine motosikletle seyir halindeyken direksiyon hakimiyetini kaybederek devrilmesi sonucu yaralanmış, önce Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınmış, daha sonra ise Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi'ne sevk edilmişti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.