Zonguldak

Sürücü rahatsızlanınca Orhan Hoca kazayı önledi

18:50 07 Ekim 2017
Sürücü rahatsızlanınca Orhan Hoca kazayı önledi

İstanbul'dan Zonguldak'a gezi için gelen üniversite öğrencilerinin bulunduğu otobüsün sürücüsü rahatsızlanınca sağa sola savrulan aracı durumu farkeden Prof. Dr. Orhan Kural, kontrollü olarak durdurdu.

Alınan bilgiye göre, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maden Mühendisliği Bölümü'nden 42 öğrencinin yanı sıra İTÜ Maden Mühendisliği Bölüm ve Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Orhan Kural ile 4 akademisyen, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR), Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) ile eğitim ocağı ziyaretinin yanı sıra madencilik hakkında bilgi almak için Zonguldak'a doğru hareket etti.

Öğrencileri ve akademisyenleri taşıyan Arif K'nin kullandığı 34 PJ 3363 plakalı otobüs, Anadolu Otoyolu Ankara istikameti Derince mevkisinde sürücüsünün rahatsızlanması üzerine kontrolden çıktı.

Sürücünün rahatsızlandığını fark eden Kural, duruma müdahale ederek aracı yolun kenarına çekip durdurdu.

Olay yerine gelen 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından sürücü Arif K. hastaneye kaldırılırken, araçta maddi hasar meydana geldi.

Öte yandan üniversite öğrencileri ve akademisyenler, söz konusu yere çağrılan başka bir otobüsle Zonguldak'ın Ereğli ilçesine geldi.

Kural, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilerin madenciliği bilmeleri ve madenleri gezmeleri açısından teknik gezi düzenlediklerini söyledi.

Gezi için sabah İstanbul'dan yola çıktıklarını anlatan Kural, "Öğrencilerin madenciliği yerinde görmeleri onlara gelecekte büyük katkı sağlıyor. Bunun için kente 2 günlük teknik gezi düzenledik. Bu amaçla ERDEMİR'i, TTK ile eğitim ocağını ziyaret edeceğiz. Gezinin öğrenciler için faydalı geçeceğini düşünüyorum." diye konuştu.

- "Bu kadar gence bir şey olsaydı çok üzülürdüm"

Kural, İzmit'e yaklaştıkları sırada bir anda otobüsün kontrolünün kaybedildiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Otobüs sağa, sola ve bariyerlere doğru gitmeye başladı. Şoför uyukladı zannettim. 'Şoför Bey.' diye bağırdım. Değişen bir şey olmadı. Araba daha da hızlandı, bariyerlere çarpmaya başladı. Sağ tarafa doğru gitti, yol ayrımına doğru çarpmaya başladı. 'Birinin bir şey yapması lazım.' dedim. Allah bana o gücü verdi, frene bastım. Araba yavaşlamaya başladı. Ben de aracı kontrollü olarak durdurdum. Bu kadar gence bir şey olsaydı çok üzülürdüm. Kendimi mesul hissederdim. Bütün aileler bana emanet ettiler."

Öğrencilerden Aslı Asena Severoğlu da aracın sarsılmayla birlikte uyandığını ifade etti.

Otobüs içindeki herkesin paniklediğini dile getiren Severoğlu, "Şoför Bey'e sesleniyoruz, hiçbir şekilde tepki vermedi. Allah razı olsun hocamızdan. Orhan Hocamız bir şekilde durdurmaya çalıştı aracı. Hepimiz şoktaydık. Arkadaşlarımıza sarıldık, koltukların arkasına saklanmaya çalıştık. Hocamız sağ olsun bizlerin hayatını kurtardı. O olmasaydı belki bu konuşmayı bile yapamıyor olabilirdik." ifadesini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.