Zonguldak

ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepkiler

18:05 08 Aralık 2017
ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepkiler

Bülent Ecevit Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ali Azar, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasına tepki gösterdi.

Rektör Azar, yaptığı yazılı açıklamada, Kudüs'ün insanlığın mukaddes, dokunulmaz şehri olduğunu belirtti.

Kudüs'ün bu dokunulmazlığına yapılan müdahalenin insanlığa müdahale olduğunu ifade eden Azar, şunları kaydetti:

"Siyonizmin ve buradan kışkırtılan kaostan güce dayalı menfaat umanların dışında hiç kimsenin onaylamayacağı bu son durum, insanlığın içine düştüğü çözümsüzlük ortamlarının bilinçli ve tasarlanarak üretildiğini gösteriyor. Bugün insanlık ne yazık ki insanlığa karşı şiddete dönüşmüş bu gücün tehdidi ve hak tanımazlığıyla karşı karşıya bulunuyor. Oysa güç, insanlığı koruduğu sürece meşrudur. Hakikat ise tüm insanlığa iyi geldiğinde hakikattir. İşte Kudüs tüm insanlığa iyi gelen mukaddes şehir. Bu yüzden o, hakikatin şehri, bizim de ilk kıblemiz.

Müslümanların ilk kıblesi olması bu inancın mensuplarına, insanlığı her türlü baskıdan savunma görevi de yüklüyor. Bu bağlamda birinci kıbleyi savunmak insanlığı savunmaktır. Onu savunamayan ise ikinci kıbleyi de insanlığı da savunamaz."

Azar, Kudüs'ü siyonizmin kalesi olarak inşa çabalarının, insanlığı imha çabası olduğunu belirterek, açıklamasında, "Uzun zamandır merkezini kaybetmiş, gücün elinde savrulan insanlığın bu dönemde, Kudüs merkezli bir araya gelebilmesini ve Kudüs'ün şahsında insanlığı da ayağa kaldırabilmesini ümit ediyorum. Bu bağlamda eli kalem tutan herkesi, özellikle asli görevi insanlığın özgürce var oluşunu gaye edinen akademiyi, Kudüs'ün şahsında insanlığı savunmaya davet ediyorum." ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.