Zonguldak

Zonguldak'taki FETÖ/PDY davası

13:45 08 Ocak 2018
Zonguldak'taki FETÖ/PDY davası

Zonguldak'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, Bülent Ecevit Üniversitesi'nde (BEÜ) görevliyken meslekten ihraç edilen 4'ü tutuklu 21 akademisyenin yargılanmasına devam edildi.

Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu 4 sanık bulundukları cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı. Duruşmada, 9 tutuksuz sanık yer aldı.

Sanıklar savunmalarında, üzerlerine atılı suçlamaları kabul etmeyerek, tahliye ve beraat taleplerini yineledi.

Mahkeme heyeti, bazı tanıkların dinlenilmesine, adres tespitlerinin yapılmasına, dosyadaki eksikliklerin giderilmesine ve tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına karar vererek, duruşmayı 7 Mart'a erteledi.

Bu arada bir sanığın, güncellenen "ByLock" listesi kapsamında tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildiği, tutuklu sanık sayısının 4'e düştüğü öğrenildi.

- İddianameden

İddianamede, aralarında eski rektör yardımcısı ve dekanın da bulunduğu meslekten ihraç edilen 21 akademisyen hakkında, "silahlı terör örgütüne üye olmak", "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etmek" ve "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek" suçlamalarıyla, ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet ile 7 yıl 6 aydan 15'er yıla kadar kadar hapis cezası talep ediliyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.