Zonguldak

Zonguldak Kömürspor'dan Mehmetçik'e destek

15:35 06 Şubat 2018
Zonguldak Kömürspor'dan Mehmetçik'e destek

Zonguldak Kömürsporlu futbolcular, Afrin'de Türkiye'nin sınır güvenliğini tehdit eden terör unsurlarını ortadan kaldırmak için Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'na destek olmak için asker üniforması giyerek video hazırladı.

Zonguldak Kömürspor Başkanı Süleyman Caner ve futbolcular, Afrin'e yönelik operasyona katılan ve sınır boylarında, kışlalarında nöbet tutan Mehmetçikler için video hazırladı.

Kulüp binasındaki Türk bayrağı önünde çekilen, içeriğinde mehter marşı ve Türk askerinin görüntülerinin de yer aldığı videoda, Başkan Caner'in yanı sıra eski teknik direktör Şenol Demir, asker üniforması giyen futbolculardan Tahir Babaoğlu, Burak Can Et, Mert Caymaz, Kamil İçer, Semih Beyaz, Hasan Küçcük, Reşo Akın, Kaan Akgün, Ercan Coşkun, Berkan Akdeniz, Mustafa Söylemez, Hakan Yılmaz, Sinan Ören ve Ahmet Üçgün, destek mesajını seslendirdi.

"Zeytin Dalı Harekatı"na katılan Uzman Çavuş 26 yaşındaki Mehmet Kuzu'nun "Ailene bir mesajın var mı?" sorusu üzerine, tankın üzerindeyken verdiği "Beklemesinler." cevabı anımsatılarak başlayan videoda daha sonra futbolcular tek tek söz alarak Mehmetçik'e destek mesajı verdi.

"Kalbimizle Duamızla Mehmetçiğin Yanındayız" yazısıyla son bulan videoda Başkan Caner, eski teknik direktör Demir ve futbolcuların, "Afrin'e giden yiğide! Ailene bir mesajın var mı diye soruyor. Yüreği vatan aşkıyla kavrulan Mehmetçik! Tıpkı 57. Alay gibi geri dönmeyi düşünmüyor. Söyleyin aileme, beklemesinler beni diyor. Güneş teninizi yakmasın, yağmur canınızı acıtmasın. Burnunuz kanamasın, ayağınıza taş değmesin, gözünüzden yaş düşmesin, başınız öne eğilmesin. Bu memleketin kahraman evlatları, kınalı kuzuları, yiğit komutanları. Gözümüz gönlümüz sizinle. Bombalar, kurşunlar kılınıza zarar vermesin. Ocağınız tütsün hiç sönmesin. Sancağımız, bayrağımız yere inmesin, ezanımız dinmesin! Gidişiniz dönüşünüz su gibi olsun. Analarımızın duası, ak sütü, sizi tüm tehlikelerden korusun. Adımlarınız tüm dünyayı inletsin. Allah sizi iki cihanda da aziz eylesin. Tüm ülkemiz olduğu gibi Zonguldak Kömürspor olarak Mehmetçiğimizin yanındayız. Bu bir savaş değil bu bir memleket meselesi. Büyük Türk ordusu her zaman her yerde olduğu gibi Afrin'den de zaferle dönecek biliyoruz, inanıyoruz, daima sizinleyiz. Ülkemize, milletimize, vatanımıza hainlik planı yapanlar unutmayın. Kahraman Türk askerini geçemezsiniz. Bu vatanda son ocak sönene kadar size bir karış toprağı yar etmeyeceğiz." sözleri yer alıyor.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.