Zonguldak

"Şehitlik ve Şehadet" söyleşisi

15:39 16 Şubat 2018
"Şehitlik ve Şehadet" söyleşisi

Zonguldak Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından, "Şehitlik ve Şehadet" söyleşisi düzenlendi.

Okulun konferans salonunda düzenlenen ve Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlikte konuşan Vali Ahmet Çınar, millet ve ümmet olarak tarihin en kritik dönemini yaşadıklarını söyledi.

Bu hassas dönemde geleceği gençlerin inşa edeceğini belirten Çınar, "Bu sadece ülkemiz için değil, emin olun bütün ümmet ve mazlumlar için çok önemli bir nesilsiniz. Bütün ümmet ve mazlumlar sizlerden kurtuluş umudu olarak vazifenizi yerine getirmenizi bekliyor." diye konuştu.

Çınar, şöyle devam etti:

"Küçücük kızlar kocaman adamlarla evlendiriliyor. Rızası olmadan birçok kızımız birileriyle evlendiriliyor. Fetva neymiş? Baba kızlara vekil olabilirmiş. Onun adına karar verebilirmiş. Baştan aşağıya suistimal, sıkıntı. Kızımıza, kadınımıza da bir yönüyle zulmeden, İslam'ın kılıfıyla gelenekselleşmiş günahlar. İslam önce medeniyettir, karakterdir, sosyal, cemiyet adamı olmaktır, ahlaktır. Biz bu yönümüze ağırlık vermek zorundayız. Bu manada hayatımıza bir düzen vermemiz gerekir. Karakteri olmayanın imanı da zayıftır. Güçlü iman ancak güçlü karakterle olur. Bağnaz olmayacağız, hoşgörülü olacağız."

Türkiye'nin geliştiğini ve değiştiği anlatan Çınar, "Makamlar hava atma yeri değildir. Vatandaşa eziyet noktasına gelen, kendisine bir sınıf yaratmış oradan vatandaşa bakan, aşağılayan bir anlayış. Bunların hepsi çok şükür değişti. O makamları hava atma yerleri olarak değil de, hizmet yerleri olarak gören bir anlayış, hizmet etmenin insanı yücelttiği, vatandaşa hizmet için görevlendirildiğini düşünen bir anlayış şu an hakim oldu. Bu giderek de gelişiyor. Bu çok önemli." ifadelerini kullandı.

Vali Çınar, sözlerini şöyle tamamladı:

"Çok şükür Müslümanız. Ama şu çok rastlanan bir sorun. Biz o sonsuzluğu, sonsuzluktakini yeterince hazmedemeyince böyle elimizin altında, gözümüzün önündekilere o tapınma ihtiyacını aşırılıkla yönlendirebiliyoruz. Ölçü kaçıyor bazen. FETÖ dediğimiz yapı, gelinen noktada tarihin en kritik döneminde ümmetin, milletin en büyük saldırıya uğradığı bir dönemde, içimizden kalbimize saldırdı. Hala onun peşinde, onun bir kurtarıcı ve iyi biri olduğunu kabul edenler var. O sonsuzluğu, Allah'ı bulamayan, göremeyenler, o sapkınlıkla elinin altındakilere hemen yapışma eğiliminde. Bu tehlikeli bir şey. Herkes birinden medet umuyor. Ölçü, had bileceğiz. Allah'a hakaret etmeyeceğiz. Bütün bu yapılar, cemaat, cemiyet, tarikatlar iyi, ahlaklı adam yetiştirecek. Bilgilerini aktaracak. Ama devlet işine karışmayacak. Bu çok büyük tehlikedir. Bence ilk defa bir millileşme hareketi yaşıyoruz. İlk defa kendimize geliyoruz, kimliğimizi buluyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.