Zonguldak

Muhtarlar Suriye sınırına gitti

13:49 17 Şubat 2018
Muhtarlar Suriye sınırına gitti

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde 52 köy muhtarı, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'na destek amacıyla yanlarında götürdükleri 1 ton fındıkla Suriye sınırına gitti.

Kaymakam Saim Eskioğlu, eski pazar yerinde düzenlenen uğurlama töreninde, Türkiye'nin binlerce kilometre sınır boyunda dostunun kalmadığını söyledi.

Muhtarları serhat boyuna gönderdiklerini ifade eden Eskioğlu, şöyle dedi:

"Türk Milletinin başını derde sokacak her belayı işte bu anlayışla def ettiğinin bir işareti olan bu güzel ve anlamlı günde Alaplı muhtarlarını serhat boyuna göndererek orada çarpışan teröristleri bir bir, tek tek imha eden kahraman Mehmetçiğimize destek amacıyla yola çıkıyorlar.

Serhat boyu diyorum. Türkiye'nin binlerce kilometre sınır boyunda ne yazık ki hiç dostumuz kalmamıştır. Ama kendisine dost olan şefkatli elini uzatan bu yüce millet, düşmanlarına da her zaman her alan da gerekli tepkiyi vermiş ve onları kahredecek ve perişan edecek şekilde derslerini vermiştir.

Bugünde yapılan budur. Devletimiz milletiyle bir bütün oluşturmuştur. Muhtarlarımız Mehmetçiğimize moral olsun ve bir jest olsun diye Alaplımızın dünyaca ünlü fındığını ikram edecekler."

Alaplı Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Uysal da Mehmetçiğe destek olmak için Suriye sınırına gittiklerini belirterek, Muhtarımızla kahraman Mehmetçiğimize destek olmak için Suriye sınırına gidiyoruz." dedi.

Konuşmaların ardından, Kuran-ı Kerim okunarak dua edildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.