Zonguldak

Armutçuk'taki grizu faciasının 35. yılı

17:17 06 Mart 2018
Armutçuk'taki grizu faciasının 35. yılı

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Armutçuk Müessese Müdürlüğü'nde 7 Mart 1983'te meydana gelen grizu faciasında hayatını kaybeden 103 madenciyi andı.

Çaturoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, yeraltı kaynaklarının Türkiye'nin refah düzeyinin yükselmesi noktasında belirleyici bir konumda olduğunu belirtti.

Madenciliğin dünyanın en zor ve meşakkatli bir mesleği olduğunu ifade eden Çaturoğlu, şöyle konuştu:

"Madencilerimiz, hem geçimlerini kazanmak, hem de ülke ekonomisine katkı sağlamak için yerin yüzlerce altına inerken eşini, çocuğunu, anne babasını ve sevdiklerini arkada bırakıp iniyorlar. Yer altına inerken de 'selametle' diye uğurlanıyorlar. Madencilerimiz yine en zor şartlar altında bu görevlerini yaparken 7 Mart 1983'de TTK Armutçuk maden ocağında meydana gelen grizu patlaması sonucunda 103 madencimiz şehit olmuş ve birçok madencimiz de yaralanmıştır. İlimizde meydana gelen bu grizu patlaması taşkömürü maden ocaklarının en acı ve en büyük facialarından biridir. Grizu faciasını aradan geçen 35 yılın ardından halen en derin şekilde yaşıyor, hissediyoruz. Acılarımız ilk günkü kadar taze. Bu vesileyle şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine sabırlar diliyorum. Allah bu gibi faciaları ve acıları bir daha ülkemize ve hanelerimize yaşatmasın. Maden ocaklarında iş kazalarının bir daha yaşanmaması için AK Parti olarak bugüne kadar birçok yasal düzenlemeyi yaptık, günün gelişen ve değişen şartlarına göre de yapmaya devam ediyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.