Zonguldak

Öğretmen performans sistemine tepki

15:35 27 Mart 2018
Öğretmen performans sistemine tepki

Eğitim Bir-Sen Zonguldak Şubesi üyeleri, öğretmen performans sistemine tepki gösterdi.

Kent merkezindeki Madenci Anıtı önünde bir araya gelen üyeler, "Öğretmenler örselenmemeli, önemsenmeli" yazılı pankart açtı.

Şube Başkanı Sadettin Dede, grup adına okuduğu basın açıklamasında, eğitimcilerin moral ve motivasyonunu bozacak, yüz yüze bakanları karşı karşıya getirecek, saygınlığını zedeleyecek performans değerlendirme sistemi taslağına ilişkin itirazlarını haykırmak için bir araya geldiklerini söyledi.

"Hayata geçirilmek istenen performans değerlendirmesinin hukuki ve kanuni bir dayanağı bulunmamaktadır." diyen Dede, şunları kaydetti:

"Öğretmenin performansının ölçülmesine neden gerek duyulduğu, kamuoyuyla ve sosyal taraflarla paylaşılmadığı gibi performans ölçümünün neye hizmet edeceği de ortaya konulmamıştır. Her ne kadar taslak metinde performans değerlendirmesinin amacı, öğretmenin görevindeki gayret, verimlilik ve başarısının tespit edilmesi, bilgi ve beceri düzeyinin ve eğitim ihtiyaçlarının belirlenmesi ve ödüllendirilmesinin sağlanması olarak ifade edilmişse de, taslak ekindeki değerlendirme kriter setinin bu amacı sağlamaktan uzak olduğu görülmektedir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.