Zonguldak

Zonguldak'taki maden kazasıyla ilgili dava

13:35 09 Mayıs 2018
Zonguldak'taki maden kazasıyla ilgili dava

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessesesi maden ocağında, 7 Ocak 2013'te metan gazı püskürmesi sonucu 8 kişinin öldüğü, 8 kişinin gazdan etkilendiği iş kazasıyla ilgili davanın görülmesine devam edildi.

Zonguldak 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan sanıklardan 2'si ile tarafların avukatları katıldı.

Mahkeme heyeti, bilirkişi heyetinden gelecek ek yeni bir bilirkişi raporunun mahkemeye gönderilmediğini belirterek, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 3 Ekim'e erteledi.

- Olay

TTK Kozlu Müessese Müdürlüğüne bağlı maden ocağında, 7 Ocak 2013'te özel firmanın galeri açma işini yürüttüğü eksi 630 kodunda metan püskürmesi sonucu yaşamını yitiren 5 işçinin cesedine ulaşılmış, göçük altında kalan 3 madenciden 2'sinin cesedi 11 Ocak'ta, diğerininki ise 12 Ocak'ta çıkarılmıştı.

Zonguldak Cumhuriyet Savcılığınca hazırlanan iddianamede, 10 sanık hakkında "taksirle birden çok kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçlamasıyla 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istenmişti.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.