Zonguldak

Ereğli'nin kurtuluşunun 98. yıl dönümü

12:45 18 Haziran 2018
Ereğli'nin kurtuluşunun 98. yıl dönümü

Ereğli ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıl dönümü törenle kutlandı.

Kurtuluş Günü dolayısıyla Devrim Bulvarı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, burada yaptığı konuşmada, Ereğli halkının milli birlik ve beraberlik ruhunu en zor günlerde bile hiç kaybetmediğini belirtti.

"Milli birlik ve beraberlik ruhunu en zor günlerde, hiç kaybetmeden ortaya koyan Ereğli halkı, 98 yıl önce verilen mücadelede olduğu gibi, her zaman, her koşulda bu birlik ve beraberliğini üst düzeyde tutacaktır." diyen Uysal, şöyle devam etti:

"Tarihi şereflerle dolu bu kentte yaşamaktan gurur duyan bizler, Nimet Hocaları, Recep Kahyaları, şanlı tarihe imza atan ve bu uğurda şehit düşen büyüklerimizi asla unutmayacağız ve unutturmayacağız. Gelecek nesillerimiz, böylesine büyük tarihi değerlere sahip olmaktan gurur duyacak, bu şanlı tarihe ve Ereğlimize sahip çıkacaklardır. İlçenin Belediye Başkanı olarak geleceğimizin teminatı olan gençlerimize güvenim tamdır."

Folklor ekiplerinin gösteri sunduğu tören sonunda, Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti Mensupları Anıtı'na da karanfil bırakıldı ve dua edildi.

Törene, CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Ereğli Kaymakam Vekili Saim Eskioğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Aykut Manioğlu, Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ile siyasiler, kurum amirleri, gaziler, şehit yakınları, öğrenci ve öğretmenler katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.