Zonguldak

17 yaşındaki kız şeker komasından öldü!

09:51 23 Ekim 2018 8 Yorum Var
17 yaşındaki kız şeker komasından öldü!

Zonguldak’ın Devrek ilçesinde, evde fenalaşan ve kaldırıldığı hastanede şeker komasına girdiği belirlenen Dilara Kilcioğlu (17) hayatını kaybetti.

Eğerci köyünde yaşayan lise öğrencisi Dilara Kilcioğlu, gece fenalaşınca ailesi tarafından Devrek Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Şeker hastalığı nedeniyle tedavi gören ve şeker komasına girdiği belirlenen Kilcioğlu, ambulansla Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne sevk edildi. Kilcioğlu, burada doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı.

Nedenleri neler?

Şeker koması şekerin düşüklüğü ya da yüksekliği ile meydana çıkan bir şuur kaybıdır. Şeker komasına sebep olan insülin kullanımına dikkat edilmemesi faktörü çok önemlidir. Başka neden ise hastanın geçirdiği enfeksiyonlar, bu enfeksiyonlar nedeni ile hastanın insüline olan ihtiyacı artacaktır ve buna göre hastanın şekerine dikkat edilmesi gerekir. Bu durumda şeker yüksekliği koması gelişebilir. Eğer hasta insülin kullanımına dikkat etmez ise şeker düşüklüğü koması gelişebilir. Ayrıca hastanın geçirdiği ishal, bademcik iltihabı, akciğer enfeksiyonu, ayak parmağındaki bir apse, grip gibi hastalıklar da şeker komasını meydana getirebilir. Bu nedenle şeker hastalarının grip, zatürre ve gereken diğer koruyucu aşılarının yapılması ve herhangi bir enfeksiyon problemi olduğunda geç kalınmadan tedavisinin yapılması çok büyük önem taşımaktadır.

Belirtileri neler?

Şeker yükselmesi belirtileri çok fazla susama, kalp çarpıntısı, karın ağrıları, çok susamasının hızlı bir şekilde artması, idrar artışı ve sık tuvalete gitme ihtiyacı, baş ağrısı, halsizlik, hastanın kendisini kötü hissetmesi, bulanık görme, konsantrasyon bozukluğu, gece idrara kalkmanın artması, sinirlilik hali ve huzursuzluk gibi semptomlar şeker yükselmesi belirtileri olabilir.

Şekerin düşmesi belirtileri çarpıntı hissi, terleme, huzursuzluk hissi, karın ağrıları, bulantı, kusma, şeker yeme isteği, fenalık hissi, hastanın durumu şeker veya şekerli bir şey yediğinde düzelir ise şekerinin düştüğü anlamına gelir. Hastanın terlemesi artar ve bir şeyler yeme ihtiyacı duyar. Sinirlilik hali ve ellerde titreme olur. Kişinin şeker komasına girdiğinin anlaşılması, normal şartlarda kan şekeri seviyesinin 125 mg/dl’nin altında olması gerekirken, şeker seviyesi 125 mg/dl’nin üzerine çıktığı zaman şeker hastalığı var demektir. Bu yüksekliği 600-700’e çıkabilir.

YORUMLAR

8 Yorum Var
  • ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    keisn sekerei oldugunu bilmiyorlardi ve hastane direk serumu basti (Seker, tuz vs.) ve kiz komaya kirip vefat etti. aynisini kayseride benim dayimin 2 yasindaki kizina da yaptilar. kizda Seker cikti. serumu verince Seker 400e yükseldi ve kiz komaya girdi. allahtan kurtarildi
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • mmx 5 yıl önce Şikayet Et
    rabbim merhameti ile muamele etsin muhtemelen doğuştan genetik tip1 diyabet hastasıdır
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Denizlili 5 yıl önce Şikayet Et
    Tip 2 Şeker hastasıyım, 2008 yılından bu yana kullanmadığım ilaç denemediğim yöntem kalmadı, son 2 aydır KUDRET NARI kullanıyorum, 2 aydır şeker ile alakalı bir sıkıntı yaşamadım.. denemek isteyen kendisi yetiştirebileceği gibi aktarlardan alabilir, zeytinyağı ile iyice ezin ve her sabah aç karna 1 tatlı kaşığı alın, etkisini 2 günde fark edeceksiniz.. Rabbim şifa versin
    Cevapla
  • erdal 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu genç yaşta hayatını kaybeden genç kardeşim mekanın cennet olsun..Allah acılı ailesine sabır versin..
    Cevapla
  • Erol Mehmet Yıldız 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin. Benim kızım da 4 yaşında diyabete yakalandı. Çeken bilir. Allah sabır versin. :'((((((((((
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.