Heybeliada'da korkutan yangın! 3 kişi gözaltına alındı

İstanbul Heybeliada'da ormanlık alanda yangın çıktı. Yangına havadan ve karadan müdahale edilirken Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin de yangın bölgesine geçeceği bildirildi. Öte yandan İstanbul Valiliği, Heybeliada'daki yangınla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldığını bildilirken, yangının 19.45 itibariyle kontrol altına alındığı açıklandı. Heybeliada'daki yangın ile ilgili 3 kişi de gözaltına alındı.

GİRİŞ 12.07.2020 21:11 GÜNCELLEME 12.07.2020 21:55
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

İstanbul Heybeliada'da ormanlık alanda yangın çıktı. Yangına ekipler havadan ve karadan müdahale ederken bölgeye 2 uçak, 5 helikopter, 6 arazöz ve 40 personelin daha sevk edildiği aktarıldı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin de yangın bölgesine geçeceği belirtildi. 

 

 



SORUŞTURMA BAŞLATILDI

 

 

İstanbul Valiliği yaptığı açıklamada, "Adalar İlçemizde bugün saat 17.07’de Heybeliada Aşıklar Yolu mevkiindeki ormanlık alanda iki farklı noktada orman yangını çıkmıştır. Yangına Orman Bölge Müdürlüğü İtfaiye Teşkilatı, İBB İtfaiye ve Harp Okulu personel ve ekipmanları ile 2 adet helikopterle müdahale edilmektedir. Yangın söndürme çalışmalarına Tarım ve Orman Bakanlığımızca çevre illerden 3 helikopter ve 2 yangın söndürme uçağı sevk edilmiştir. Yangını söndürme çalışmaları devam etmekte olup, konuyla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatılmıştır." denildi. 

3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, "Yangınla alakalı 3 gözaltı var. Çok yönlü soruşturmamız Valilik tarafından devam ediyor. 5 hektar civarında hasarla bu yangını atlattık." dedi.



DENİZ ULAŞIMI KAPATILDI

Heybeliada’ya ulaşımı sağlayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Hatları İşletmesi ve özel sektöre ait teknelerin adaya girişleri yasaklandı. Şehir Hatları ve özel sektöre ait tekneler sadece Büyükada’ya yolcu taşıyor. 



YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, yangınla ilgili yaptığı açıklamada, "Yangın 19.45’de kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları devam ediyor" dedi.

Öte yandan yangın Anadolu Yakası Bostancı sahilinden de görülüyor. 

YORUMLAR 50
  • Serii 3 yıl önce Şikayet Et
    Hangi ormanımız olursa olsun yakanlar yakalandı mı, elleri kolları kesilmelidir..
    Cevapla
  • Kırkdokuzelli 3 yıl önce Şikayet Et
    Yakalanan zanlılar suçu sabit olduğu tesbit edilirse ceza olarak o yaban 5 hektar alana ağaç dikme leri öncelikli ceza olmali hapis cezası ayrica
    Cevapla
  • adi yunan yokol 3 yıl önce Şikayet Et
    bu yunanlilarin heybeliadadiki okulundan kaynakli olabilir ayasofyaya misilleme olabilir
    Cevapla
  • Ayse 3 yıl önce Şikayet Et
    Kendi okullarını mı yaktılar, ruhban okulu zaten yunanlılara verilmisti
    Cevapla
  • barış 3 yıl önce Şikayet Et
    orman yanıyor ise genç mutahitler halaydadır
    Cevapla
  • Barbaroslar geliyor 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu sabotaj kokuyor ,iki yerde aynı anda deniyor,,geçen yıl çoğu yer hatta İzmir Menderes orman yangını her tarafa kül yapmıştı,Allah yapanları yerli yeksan etsin.lan gahbe dinliler hem bu dünyada hemde öbür dünyada yatacak yeriniz yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe-Olympiakos! Muhtemel 11'ler
İsrailli Bakan Ben-Gvir'den skandal öneri: "Filistinliler infaz edilsin"