1. derece arkeolojik SİT Alanı ilan edilen bir mağaradan heykel çalan S.G.’nin, tarihi eseri çektiği video ile sosyal medyadan tanıttığı video ortaya çıktı. Tarihi eser için müşteri arayan S.G. ve M.Ö. tutuklandı.

Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Kandıra Hacılar Mahallesi Yağbolu mevkiinde içerisinde Helenistik döneme ait çok sayıda tarihi eser bulunan ve 1. derece SİT alanı ilan edilerek koruma altına alınan bir mağaradan heykel çalındığını belirledi. Jandarma, S.G.’nin çalınan tarihi eseri tanıttığı videoyu ele geçirdi. S.G.’nin cep telefonuyla çekilen videoda, heykeli metre ile ölçerek boyutlarını gösterirken, “Şimdi taşı dışarıya ben çıkardım. Taş dışarıda elimde. Ne gerekiyorsa artık gerisi size kalmış” diyerek, mesajla bazı kişilere gönderdiği belirlendi. Olayla ilgili olarak M.Ö. ve S.G. gözaltına alınırken, heykel ele geçirildi.

Adliyeye sevk edilen M.Ö. ve S.G. tutuklandı. Kibele heykeli ise Müze Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Yorumlar 11 Yorum Var
  • heredot cevdet 26.10.2020 22:52
    mallardan vergi alınsın, olmaycak böyle
  • paşa 26.10.2020 20:02
    Taşın videosunu ben çektim, paylaşımı ben yaptım, taşı içeriden ben çıkardım, ne gerekiyorsa size kalmış diyor.:)))) Arkadaşa iki yıl yazılsın .Arkadaşın kafası karışık, içeride dinlenir kendine gelir.
  • vatandaş 26.10.2020 19:54
    20 TL'yi niye çekti şimdi bu.Paranın üzerindeki seri numarasını felan gösterdi.Birde Türkiye Gazetesinin reklamını yaptı.Abicim siz ne ayaksınız böyle.
  • Dermanbey 26.10.2020 19:50
    Mutlaka cekenin hakkini vermeyeceklerdi Oda hepsini sikayet etti..;-)))
  • karakanaryakaç 26.10.2020 19:22
    Bence hemen zihinsel bir özrün olduğuna dair rapor al inandırıcı da olur :)
Daha fazla yorum görüntüle